Savjet Crne Gore za privatizaciju i kapitalne projekte raspisaće sutra javni poziv za učešće na međunarodnom tenderu za prodaju 61,57 odsto kapitala Jadranskog brodogradilišta "Bijela".

nastradao makedonac na jadranskom brodogradilistu u bijeloj

Tenderski postupak biće proveden u dvije faze, od kojih će se prva odnositi na utvrđivanje ispunjenosti kvalifikacionih kriterijuma, saopšteno je iz Savjeta.

"Nakon ocjene kvalifikacija učesnici na tenderu će u drugoj fazi, koja će biti završena polovinom aprila, imati pravo da dostave ponude u skladu sa pravilima tendera", objašnjeno je u Savjetu za privatizaciju.

Uslovima tendera predviđene su investicije od minimum 15 miliona evra u osnovna sredstva, s ciljem začetka i razvoja djelatnosti remonta jahti i megajahti, za period od tri godine.

"Ta investicija bi kao minimum trebalo da obuhvati postrojenja za popravku i remont jahti koja uključuju liftove, halu za farbanje i novi plutajući dok ili renoviranje postojećeg", saopštili su iz Savjeta za privatizaciju.

Za Jadransko brodogradilište dva puta je bezuspješno raspisivan tender, prvi u oktobru 2007., a drugi u novembru 2008. godine.