Svečanim uručivanjem diploma danas je u Igalu završen tradicionalni Partizanov zimski fudbalski kamp, koji je okupio 59 mališana iz zemalja sa prostora bivše Jugoslavije i Australije.

partizanov zimski kamp igalo

Polaznicima kampa, njihovim roditeljima i novinarima  se prvo obratio trener Zoran Kraljević ističući da je kamp bio, kao i ranije, prilagođen polaznicima te da da se nada da su učesnici  mnogo naučili i zapamtili. „Bilo je na ovom okupljanju dosta talentovane djece. Kada sam došao u Herceg-Novi rekao sam, i sada to kažem, da je naš prvenstveni zadatak da pronađemo što više talenata i u tome smo uspjeli. Ako jedno dijete pronađemo za nas onda je taj kamp u potpunosti uspio“, rekao je Kraljević i dodao da je veći broj mališana evidentiran te da će u narednom periodu biti kontaktirani. On je naglasio i dobru saradnju sa FK „Obilić“ koji je pomogao pri organizaciji samog kampa.

Diplome polaznicima je uručio sportski direktor Partizana Albert Nađ. On je u svom obraćanju okupljenim roditeljima poručio da budu strpljivi, da ne žure i da se ne opterećuju uspjesima svoje djece, već da ih puste da oni sami pronađu sebe u ovom poslu. „Vjerujem da će odavde krenuti dobre informacije i da će se neki polaznik naći u Partizanovom kampu u Beogradu. Smisao i cilj ovog kampa je druženje i vaspitanje ove djece i pronalaženje nekog novog Ilića, Jojića i drugih igrača koji su bili zvijezde Partizana. Nadam se da će i odavde stići koji talenat za dres Partizana. Preostalo je da djeca slušaju svoje roditelje, a roditelji srca svoje djece i greške ne može biti“, kazao je Nađ.
On je u znak zahvalnosti ljudima iz FK „Obilić“ za doprinos u radu ovogodišnjeg kampa predsjedniku kluba Predragu Vujnoviću uručio plaketu FK „Partizan“.

press partizanov zimski kamp herceg novi

U ime domaćina,  FK „Obilić“, o  kampu u Herceg-Novom govorila je i direktor marketinga ovog kluba Milica Lučić. Ona je rekla da je svima u njenom klubu drago što je Partizan prepoznao Obilićevu želju i priču za zajedničkom saradnjom. „Nadamo se da smo uspjeli da ovo ne bude samo priča za ovu godinu i da će se naša saradnja produbiti i povećati na većem nivou, i da će ovaj kamp postati tradicionalan“, rekla je Lučićka uz zahvalnost ljudima iz Opštine Herceg-Novi koji su im pružili podršku.

U ime navijača Partizana Herceg-Novi  čiji je predsednik i Skupštine opštine Herceg-Novi govorio je Milan Vajagić koji je naglasio da je kamp značajan događaj za Novi i da se pomoću njega još više popularizuje sporedna stvar na svijetu.