Fudbalski klub „Leotar“ iz Trebinja nalazi se u najtežoj situaciji od svog osnivanja, a najodgovorniji za takvo stanje su lijeva i desna politika koje iz dana u dan uništavaju trebinjski fudbal.

fk leotar pred gasenjem Iako su se početkom januara u medijima čule informacije da dolazi konačni spas Leotara, nova uprava, trener i igrači, od toga, bar za sada, nema ništa. Svi su odustali od njega, pa čak i oni koji su u njemu više decenija.

U Leotaru više namaju ništa, ali baš ništa. Ne mogu regulisati ni dolazak vatrogasaca i hitne pomoći, a  ne nešto drugo. Radnici i igrači platu nisu primili od juna 2013. godine, a ima i onih koji preko godinu i po nisu primili lični dohodak. O početku priprema niko i ne pomišlja, a već uveliko se priča da Leotar neće nastaviti sezonu, što za klub sa „Polica“ znači ispadanje u treću ili četvrtu ligu, "u zavisnosti kakve sreće bude bio".

„Niko ne želi da se bruka u Premijer ligi, da bude kanta za cirkusa. Svi problemi Leotara koji su nastali zbog politike rješivi su za tri minuta. A kada će doći ta tri minuta, niko ne zna, a možda i nikad“, kaže naš sagovornik i dodaje da u gradu nema volje da Leotar nastavi normalnim tokom.

Kada su završili izbori vlast sa nivoa države je otišla iz Leotara, pod nekakvom opaskom dobili su oni vlast pa neka ga i vode.  A na vlast su došli oni koje Leotar očito ne interesuje. Optužujući oni jedni druge Leotar je danas tu gdje jeste, ističe naš sagovornik.

Spekulacije oko dolaska Vladislava Vladičića i Vladimira Gaćinovića, po svoj prilici, pale su u vodu. Gaćinović je, kako kaže naš izvor, bio veoma blizu Leotara, ali nove svađe u dva tabora politika, ponovo su ga odvojile od Trebinja i Gaćinović je sada na pregovorima u Travniku. „Vlado Gaćinović traži klub koji će mu nabaviti igrače, neće ovdje da se bruka i ispada iz lige. Sve se mora početi od nule, a nula je da treba pokušati ostati u Premijer ligi, dovesti šest-sedam fudbalera, obezbijediti smještaj za igrače sa strane i ishranu...“, dodaje naš sagovornik i napominje da se u posljednje vrijeme stvorila jako negativna atmosfera oko Leotara.

Kako Leotar danas funkcioniše pokazuje i podatak da jedna radnica koja ima dvoje djece platu nije primila skoro dvije godine, dok s druge strane postavljaju ploču njenog brata koji je poginuo u dresu Leotara. Tuga i sramota za sve oce grada koji se hvale kako su i šta uradili, a zapravo to je jedno veliko ništa.