Potpredsjednik Republike Srpske Emil Vlajki predlaže da se, s obzirom na učestalost hapšenja Srba u Republici Srpskoj za navodne ratne zločine, radi racionalizacije troškova "uhapsi cjelokupna srpska populacija koja je učestvovala u ratu, pa da se onda onih par desetaka nezločinaca, ako ih ima i toliko, pusti da žive u kućnom pritvoru".

emil vlajki o hapsenju srba

On predlaže da se "zatim uhapsi, ako je ko ostao živ, srpska populacija koja je preživjela doba Jasenovca, Gradine i Jadovna, koja je zasigurno, nahuškala prije 20 godina ove Srbe, koji se danas hapse, da čine ratne zločine nad nesrbima".

"Isto bi tako trebalo uhapsiti sve Srbe u Srbiji koji su, u to nema sumnje, hrabrili sadašnje srpske ratne zločince. Onda bi trebalo ukinuti ovu genocidnu tvorevinu zvanu Republika Srpska", navodi se u Vlajkijevom saopštenju povodom svakodnevnih hapšenja Srba na navodne ratne zločine nad nesrbima.

On smatra da "treba ukinuti i Srpsku pravoslavnu crkvu, a na lomači obavezno javno spaliti spis Načertanije, sve memorandume SANU i sabrana djela Ive Andrića da bi se stalo u kraj genocidnosti Srba i da bi ih se denacifikovalo".

"To je jedini način da zaživi nezločinačka, unitarna i mirna Bosna", poručio je Vlajki.