Košarkaši "Svislajon Leotara" večeras su u Trebinju, u osmini finala Kupa BiH, pobijedili ekipu OKK "Sloboda" iz Tuzle rezultatom 72:66 i tako obezbijedili prolaz u četvrtfinale tog takmičenja.

leotar sloboda kup bih

U veoma neizvjesnoj utakmici Trebinjci su bolje otvorili sami početak i u prvoj četvrtini pobijedili sa 23:18. Ipak, ekipa iz Tuzle vratila se u igru i u drugoj četvrtini pobijedili sa 17:19, a dobili su i treću sa 13:16. U odlučujućoj - posljednjoj četvrtini Trebinjci su se ponovo razigrali. Posljednje minute veoma zanimljive utakmice pripale su domaćem timu. Rezultat posljednjeg dijela je bio 19:13 za Leotar.

"Ova utakmica je bila sa dosta oscilacija. Nekoliko puta smo bili na deset poena razlike pa nismo uspjeli da prelomimo utakmicu. Mislim da je to i iz razloga što sam dao šansu dvojici novih igrača, Pelkiću i Kajmakoviću. Utakmicu smo u suštini igrali dobro i ono što mi je smetalo je pad koncentracije gdje su moji igrači imali dosta ofanzivnih skokova", rekao je Marko Ičelić, trener KK "Svislajon Leotar" i dodao da je u daljim takmičenjima ipak prioritet Liga 12.

leotar sloboda kup bih

Leotar narednu utakmicu, u okviru Lige 12, igra u Bijeljini protiv "Građanskog", dok će se izvlačenje parova za četvrtfinale Kupa BiH održati sutra, a utakmice su, prema kalendaru takmičenja Košarkaškog saveza BiH, zakazane za 21. januar.