Ivana Ninković, plivačica Plivačkog kluba “Olimp” iz Banjaluke, istakla je za portal TrebinjeLive da je 2013. godina, i pored povrede, bila uspješna te da u novoj 2014. godini očekuje više međunarodnih takmičenja, kao i usavršavanje i poboljšavanje tehnike.

ivana ninkovic

“Prošla godina je počela vrlo uspješno sa obaranjem nekoliko rekorda, poslije čega sam imala težu povredu koja je uticala na moju formu u nastavku sezone. Ipak, i pored povrede uspjela sam da se vratim u formu i isplivati 'A' normu za Svjetsko prvenstvo u Barseloni gdje sam i učestvovla u avgustu prošle godine, a bila sam i učesnik Evropskog prvenstva malih bazena u Danskoj”, rekla je Ivana Ninković za TrebinjeLive.

Da je sezona i te kako bila uspješna potvrđuje i podatak da je u 2013. godini Ivana oborila devet rekorda i osvojila prva mjesta na međunarodnim mitinzima u Banjaluci, Beogradu, Zagrebu, Budimpešti, Sarajevu, Zrenjaninu. “Na Mediteranskim igrama u Mersinu osvojila sam četvrto mjesto i bronzana medalja mi je izmakla za jednu stotinku”, dodaje ova uspješna Trebinjka.

Važno je napomenuti i da je Ivana na kraju 2013. godine u Izboru sportiste BiH, na osnovu glasova publike koji su organizovale “Nezavisne novine” iz Banjaluke, zauzela drugo mjesto. Takođe, u Izboru deset najboljih sportista Republike Srpske, u organizaciji “Glasa Srpske”, Trebinjki je pripalo četvrto mjesto.

Za ovu godinu Ivanu, pored više međunarodnih takmičenja a između ostalog i Evropskog prvenstva velikih bazena, očekuje i usavršavanje i pobaljšavanje tehnike.