Povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića, KUD "Zora Hercegovine" je 14. januara održao "Mali Božićni koncert" u prostorijama bilećkog Doma kulture "Jevto Dedijer".

mali bozicni koncert kud zora hercegovine bileca

"Zora Hercegovine" je Bileći predstavila sve svoje starosne grupe, kao i etno grupu "Vasilise, ali i šta su dugo i naporno spremale recitatorska i dramska sekcija.

Predstavljene su razne igre iz Srbije, a ovaj put KUD je prošetao i kroz Makedeoniju. Tako je igrački ansambl premijerno izveo koreografiju "Šarene gajde", igre iz Kumanovskog polja, koju potpisuje koreograf Ljubomir Vujčin. Ovom koreografijom se KUD "Zora Hercegovine" predstavio i u emisiji RTRS-a "Igrajući, pjevajući".

Koncert je, takođe, imao i humanitarni karakter i na taj način je KUD "Zora Hercegovine" učestvovao u humanitarnoj akciji "Novo srce za novi život". Prikupljani su dobrovoljni prilozi za pomoć Sandri Svorcan ,djevojci kojoj je hitno potrebna transplantacija srca. Akcija je još u toku i molimo sve ljude dobrog srca da pomognu i učestvuju u akciji u skladu sa svojim mogućnostima.