Rade Marković direktno je naredio likvidaciju, Milan Radonjić (54) je organizovao zločin, Ratko Romić (51) pomagao je u izvršenju ubistva, dok je Miroslav Kurak Miki (43), pucao u Ćuruviju.

slavko curuvija

Optužnica protiv četvorice okrivljenih za ubistvo Slavka Ćuruvije, vlasnika “Dnevnog telegrafa” je napisana.

Radomir Marković (68), tadašnji šef resora Državne bezbjednosti, direktno je naredio likvidaciju, Milan Radonjić (54), tadašnji načelnik beogradskog centra DB je organizovao zločin, Ratko Romić (51), tadašnji operativac drugog odjeljenja Beogradskog centra DB pomagao je u izvršenju ubistva, dok je Miroslav Kurak Miki (43), nekadašnji pripadnik posebne službe obezbjeđenja u DB, direktni izvršilac zločina.

Ćuruvija je ubijen 11. aprila 1999. godine, na Vaskrs, u ulazu zgrade u kojoj je živio u Svetogorskoj ulici u Beogradu. Skoro 15 godina poslije tog zločina, napisana je optužnica Specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal i biće objelodanjena za nekoliko dana.

Ćuruvija je trebalo da bude ubijen 10. aprila, ali je egzekucija pomjerena za dan kasnije jer operaterka DB zadužena za slušanje i prikupljanje informacija od operativaca sa terena, nije javila izvršiocima ubistva kada Ćuruvija tog dana stiže kući.