Vlada Republike Srpske je još u Ekonomskoj politici za 2013. godinu donijela niz mjera s ciljem prevazilaženja i ublažavanja efekata svjetske ekonomske krize, među kojima je i pripajanje „Aerodroma Trebinje“ Preduzeću za usluge u vazdušnom saobraćaju „Aerodromi Republike Srpske“ Banjaluka, saopšteno je danas iz Ministarstva saobraćaja i veza Srpske.

aerodrom trebinje

U saopštenju se navodi da u budžetu Republike Srpske za prošlu godinu nisu bila planirana sredstva namijenjena Javnom preduzeću „Aerodrom Trebinje“.

„Od 1. januara na snagu je stupila odluka Privrednog suda u Banjaluci o brisanju tog preduzeća iz Registra privrednih subjekata“, precizirano je u saopštenju.

Nadzorni odbor „Aerodroma Trebinje“ je, kako se navodi, 6. februara 2013. godine pokrenuo aktivnosti na spajanju uz pripajanje sa preduzećem „Aerodromi Republike Srpske“ Banjaluka.

„Nakon provedenih procedura i donošenja odluke Privrednog suda u Banjaluci, ovo preduzeće je i zvanično izbrisano iz Registra privrednih subjekata, nakon što je sa radom prestalo prije više od godinu dana“, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i veza, povodom pojavljivanja u javnosti informacije o prestanku sa radom Javnog preduzeća „Aerodrom Trebinje“.

U saopštenju se ističe da Vlada Republike Srpske nije donosila nikakve naknadne uredbe o gašenju ovog preduzeća.