Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik tvrdi da se nije odustalo od izgradnje aerodroma u Trebinju.

dodik-vucurevic prevrsio svaku mjeru

Dodikova izjava uslijedila je nakon što je Ministarstvo saobraćaja RS saopštilo da je Javno preduzeće Aerodrom Trebinje prestalo sa radom prije više od godinu dana i da je 1. januara 2014. izbrisano iz registra privrednih subjekata.

"Naša je ideja da tamo napravimo aerodrom i od toga se neće odustati, bez obzira na to koliko to nekome bilo za podsmijavanje", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, postoje "razgovori s nekim ljudima", koji bi trebalo da urode plodom kako bi se u Trebinju izgradio aerodrom.

Za pet godina, koliko je postojalo, preduzeće Aerodrom Trebinje potrošilo je oko million maraka (oko 500 hiljada evra) budžetskog novca, a za to vrijeme urađeni su samo master plan i idejno rješenje.

Vladika zahumsko-hercegovački Grigorije ranije je rekao kako je ideja izgradnje aerodroma u Trebinju njegova, a da je Milorad Dodik, prihvatio tu ideju.

Grigorije je rekao da je na ideju izgradnje aerodroma u trebinjskom naselju Zupci došao kako se mještani tog naselja više ne bi svađali oko pijeska, koji se nalazi na tom mjestu.

Pre šest mjeseci Dodik je tvrdio da Vlada nije odustala od gradnje trebinjskog aerodroma, navodeći da je samo došlo do zastoja zbog svjetske ekonomske krize.