Polaganjem vijenaca na spomenik palim borcima Vojske Republike Srpske danas će u Banjaluci početi obilježavanje 9. januara - Dana i krsne slave Republike Srpske - Svetog arhiđakona Stefana.

dan republike srpske

Vijenci će biti položeni u 10.00 časova na banjalučkom groblju Sveti Pantelija, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

U 11.00 časova predviđeno je polaganje vijenaca na Trgu palih boraca NOR-a, a u 12.00 časova na Spomen-kosturnici na Gradskom groblju.

Tom prilikom cvijeće će biti položeno i na grobnici dvanaest banjalučkih beba, a delegacija kabineta predsjednika Republike Srpske položiće u 12.00 časova cvijeće i na Spomenik banjalučkim bebama na Trgu srpskih junaka.

U 13.00 časova biće održana sjednica Senata Republike Srpske, a u 14.30 časova predviđena je dodjela odlikovanja u Palati Republike Srpske.

Delegacija Republike Srpske danas će u 12.00 časova u Modriči položiti vijenac na spomen-obilježje pokojnog predsjednika Republike Milana Jelića.

U Sabornom hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci sutra će biti služena Sveta arhijerejska liturgija i obavljen slavski obred.

Liturgiju u banjalučkom Sabornom hramu, koja će početi u 9.00 časova, predvodiće NJegova svetost patrijarh srpski Irinej.

Istog dana u 13.00 časova biće održana svečana akademija u Kulturnom centru Banski dvor, a u 15.00 časova svečani prijem u zgradi Vlade Srpske, koji organizuje predsjednik Srpske Milorad Dodik.