Na trebinjskom Trgu slobode u prisustvu velikog broja vjernika obavljeno je tradicionalno nalaganje badnjaka, sa željom da Hristos daruje ljubav, sreću i smiraj.

badnje vece i vatromet trebinje

Svečanosti koja najavljuje najradosniji hrišćanski praznik Božić, prethodilo je praznično večernje u Sabornom hramu, nakon čega je svečana litija prošla ulicama grada.

Starješina Sabornog hrama protojerej Stevan Kovačević poželio je vjernicima u Trebinju i Hercegovini da se u noći koja je obasjana svjetlošću Badnjaka raduju i vesele rođenju Hristovom.

"Hristos je došao među nas da razbije tamu i svaku muku, pozivajući nas da mu predamo svoje breme, jer na drugi način ne možemo opstati u ovom svijetu. Ako je Hristos došao da pobijedi smrt i daruje nam život vječni, onda nema potrebe za tugom, mukom i jadom", istakao je protojerej Kovačević.

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević poželio je sugrađanima da ih toplota i svjetlost vatre badnjaka prati i u ovoj godini i svim budućim danima, da budu živi, zdravi, sretni i da svojim ponašanjem i djelom doprinose napretku grada.

U prigodnom programu nakon paljenja badnjaka učestvovali su trubački orkestar Dejana Petrovića iz Užica, Kulturno-umjetničko društvo "Alat" i ženska pjevačka grupa "Nagorkinje" iz ovog grada.

Ispred Hercegovačke Gračanice u 20.00 časova priređen je vatromet koji je organizovala Eparhija zahumsko-hercegovačka i primorska.

badnje vece i vatromet trebinje

U Sabornom hramu Svetog Preobraženja Gospodnjeg u ponoć i u 6.00 časova ujutro biće služene božićne liturgije.