NJegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije sa sveštenstvom služiće ponoćnu Božićnu liturgiju u hramu Rođenja Presvete Bogorodice /Stara crkva/ u Mostaru.

mostar

Kako je najavljeno iz mostarske Srpske pravoslavne opštine ponoćna liturgija u isto vrijeme biće služena u manastiru Žitomislić.

Na Badnji dan, 6. januara, u 9.00 časova liturgije će biti služene u manastiru Žitomislić, Staroj crkvi i Hramu Vaznesenja Hristovog u Bijelom polju.

Večernje službe i paljenje badnjaka 6. januara biće održano u 18.00 časova u Žitomisliću, u 22.00 časa u Bijelom polju i u 23.30 časova u Staroj crkvi u Mostaru.

Drugog dana Božića, 8. januara, Srpska pravoslavna crkvena opština Mostar, u saradnji sa Srpskim prosvjetnim i kulturnim društvom "Prosvjeta" - Gradski odbor Mostar i Srpskim pjevačkim i kulturno-umjetničkim društvom "Gusle" organizuju božićni prijem u 18.30 časova u Vladičanskom dvoru u Mostaru. Domaćin prijema biće vladika Grigorije.

Istog dana "Prosvjeta" i "Gusle" organizuju tradicionalni koncert povodom Božićs u 20.00 časova u velikoj dvorani "Kosače" u Mostaru, a na kome će nastupiti poznata grupa "Neverne bebe".