Povodom današnjeg saopštenja SNSD-a Gradski odbor Trebinje, koji je prenijela Novinska agencija Republike Srpske /SRNA/, a samim tim i naš portal, u kojem se kaže da Trebinje sa aktuelnim lokalnim vlastima u Novu godinu ulazi sa velikom neizvjesnošću, danas je na mejl adresu portala TrebinjeLive stiglo saopštenje Gradskog odbora SDS-a Trebinje.

glavni odbor sds-a zasijedao u trebinju U saopštenje, koje prenosimo u cjelosti, se kaže:

Upozorenje građanima Trebinja od strane lokalnog SNSD-a na neizvjesnost u 2014. godini koja ih očekuje, djeluje u najmanju ruku licemjerno i kao politika dvostrukih aršina.

Optužbe na račun lokalne vlasti su neosnovane i sve ono što prigovaraju lokanoj vlasti njihova Vlada provodi u Republici Srpskoj, a prvi rezultati Ekonomske politike Vlade su takvi da je sa njima zadovoljna samo predsjednica Vlade, a građane niko ništa i ne pita. Ova Vlada sve čini da teret krize prebaci na lokalne zajednice koje zbog restriktivne finansijske politike, smanjenja prihoda od PDV-a i stalnog povećanja iznosa rata inostranog duga, moraju da smanjuju lokalne budžete, što direktno pogađa standard građana.

Trebinjski SNSD ćemo samo podsjetiti na činjenicu da je u momentu preuzimanja lokalne vlasti od strane SDS-a 2004. godine u budžetu opštine ostavljen suficit od 2.350.000 KM, a da su nakon osmogodišnjeg pustošenja budžeta oni ostavili deficit u budžetu i javnim ustanovama od 1.670.000 KM i 2.000.000 KM duga u sportskim klubovima, u čemu prednjači FK „Leotar“ čiji je tadašnji predsjenik bio prvak SNSD-a Luka Petrović. Nova lokalna vlast je za ovih godinu dana sanirala cjelokupan dug javnih ustanova, kao i dug lokanog budžeta, tako da je 2013. godina završena bez deficita.

Izgleda da je jedini grijeh lokalne vlasti u Trebinju što mimo plana Vlade RS u narednoj godini regularnim prihodima povećava lokalni budžet. A kada je riječ o prodaji nekretnina, javnost se ovih dana imala prilike uvjeriti kako i na koji način se za vrijeme vlasti SNSD-a trgovalo zgradom PIO, što je kao očiglednu neregularnost utvrdila i Glavna služba za reviziju. Ako već lokalni SNSD hoće da pokaže drugo lice od svoje republičke vlasti onda je logično da pozovu MUP RS da pokrene istragu po ovom predmetu i Tužilaštvo da sankcioniše očigledne neregularnosti.