Herceg-Novi i Budva su osim novogodišnje noći na otvorenom imali reprizu i dan kasnije. Na Škveru, kultnom mjestu ne samo za Novljane, već i za njihove goste, nastupila je beogradska grupa „S.A.R.S.“ - „Sveže amputirana ruka Satrijanija“.

sars

Žarko Kovačević (pjevač), Sanja Lalić (prateći vokal), Aleksandar Luković (gitara), Nenad Đorđević (bas gitara), Boris Tasev (klavijature, harmonika), Petar Milanović (trombon, saksofon) i Tihomir Hinić (bubnjevi) su svojim nastupom i hitovima  „Ratujemo ti i ja“, „Ana“ , „Rakija“  i druge predstavili svoj rad od 2006. godine do danas.

U priči za TrebinjeLive pjevač Žarko Kovačević, porijeklom iz Gacka, govori o počecima kada su njegov brat Dragan Kovačević Žabac i njegov prijatelj Aleksandar Luković Luka formirali svoju grupu. Tražeći svoje mjesto u muzici Srbije i regiona nastao je „S.A.R.S.“.

„Na svim koncertima pa i na ovom u Herceg-Novom čule su se pjesme koje se nalaze na naša prethodna tri albuma. U super i lijepoj atmosferi osvirali smo i pjesme sa našeg četvrtog albuma koji smo završili i koji će biti objavljen sredinom januara. Ideja i početak benda vezan je za 2006. godinu. Te  godine rodila se ideja o bendu, međutim njegov intezivniji početak doživljava izdavanjem prvog albuma „Buđav lebac“ 2009. godine. To je bio prelomni trenutak u karijeri benda i tada  dolazi do povećanja  nastupa, gostovanja, spotova, novih  snimljenih CD-ova“, kaže u izjavi za TrebinjaLive Žarko Kovačević i dodaje da je naziv benda proistekao iz poštovanja prema gitaristi Džou Satrijaniju.

On napominje da imaju veliki broj pjesama koje publika odlično prihvata na svim  koncertima, te da im je internet omogućio da dođu do većeh proja slušalaca koji se protežu od Vardara do Triglava. „Postali smo posljednjih godina internet mega hit sa 3,6 miliona klikova. Od početka se nismo vezali samo za Srbiju, već smo u cijelom regionu bili aktivni“, kaže Kovačević.

U proteklih sedam godina „S.A.R.S.“ je dobio razna priznanja, a 2011. godine. izdali su drugi album pod nazivom „Perspektiva“. Dobitnici su i nagrade „MTV Double Platinum award“ za pjesmu koja je preko 800 puta emitovana. Treći album izašao je 2013. godine i nosi naziv „Kuća časti“.

Numere su stvarane i sa bendovima iz Crne Gore, Hrvatske i Srbije.

Slavko Kovačević za sebe kaže da je ponosan što su mu korijeni, po ocu, iz Hercegovine. „Rodom smo iz Hercegovine iz Gacka, otac Slavko i djed Đorđe su rođeni tamo. Imamo još jednog brata zove se Mihailo i on je pomalo u muzičkim vodama. Istina, do sada naš 'S.A.R.S.' nije nastupao u Gacku. Prošle godine imali smo  nastup na Sutjesci i kad se sve završilo na Tjentištu svratili smo kod mojih u Gacko. U  kući kod mojih stričeva (igrom slučaja je bio moj rođendan) pripremili su jagnjeće pečenje i tako je cio bend uživao u ukusu dobrog jagnjećeg gatačkog pečenja. Od hercegovačkih gradova nastupali smo u Trebinju. Ali ponovo ćemo doći jer gdje god dođemo dobro smo primljeni“, kaže Slavko.

U Herceg-Novom su svi uživali, a na koncert svojih Hercegovaca stigao je i veliki broj ljudi iz Hercegovine. Svi su uživali i zahvalni prvo izvođačima, a zatim i onim iz hercegnovske opštine koji su sve organizovali.