Veliki broj Trebinjaca Novu 2014. godinu dočekao je na otvorenom, dok su oni mlađu najluđu noć dočekali na Crnogorskom primorju uz popularne pjevače i grupe iz regiona.

docek trebinje

Građanima Trebinja u ponoć na Trgu u centru grada obratio se gradonačelnik Slavko Vučurević koji im je poželio dobro zdravlje i svaku sreću.

U bogatom muzičko-zabavnom programu učestovali su poznati izvođač narodne muzike Duško Kuliš, orkestar trubača Mihaila Stojkanovića iz Priboja, ovogodišnji pobjednici Sabora trubača u Guči u mlađoj kategoriji, kao i domaći bendovi "HBŠ" i "Krugovi u žitu", a publika je uživala i uz kuvano vino, koje su obezbijedili trebinjski vinari.

U ostalim istočnohercegovačkim opštinama nije bilo organizovanog dočeka.

Po tradiciji, ulaz za sve ugostiteljske objekte u Trebinju večeras je besplatan, jedino je za pojedine objekte potrebna prethodna rezervacija.

U Centru javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje potvrđeno je da je novogodišnja noć na području istočne Hercegovine protekla realativno mirno, a povrijeđenih lica nije bilo.

U Trebinju se evidentirani narušavanje javnog reda i mira, oštećenje tuđe stvari i napad na službeno lice u vršenju dužnosti, kao i saobraćajna nezgoda sa manjom materijalnom štetom.

U Službi hitne pomoći trebinjskog Doma zdravlja evidentiran je uobičajen broj pregleda - 35 u ambulanti i devet po hitnom pozivu.