U ime predsjednika Republike Srpske jutros je uručen zlatni dukat bebi koja je rođena u trebinjskom porodilištu i prvo je novorođenče u Republici Srpskoj u 2014. godini.

dukat predssjednika milorada dodika prvorodjenoj bebi u srpskoj

U ime predsjednika Dodika zlatnik i bebi opremu porodilji dvadesetšestogodišnjoj Mirjani Spaić uručila je Biljana Bokić, savjetnik predsjednika Srpske, koja je mladoj mami i bebi poželjela sreću, zdravlje i dug život.

Bokićeva je rekla da je bilo planirano da predsjednik Srpske lično uruči dukat, ali da je njegov dolazak otkazan zbog vremenskih uslova.

"Predsjednik Dodik zlatni dukat tradicionalno dodjeljuje prvom novom stanovniku Republike Srpske svake godine", istakla je Bokićeva, dodajući da ovim divnim gestom predsjednik Republike nastavlja aktivnosti s ciljem podsticanja nataliteta u Srpskoj.

Bokićeva je podsjetila da se predsjednik Srpske odazivao na sve akcije koje su išle u prilog povećanja nataliteta, pomažući višečlanim porodicama, socijalno ugroženim, te finansijski pomagao vantjelesnu oplodnju za parove koji imaju problem steriliteta.

"Neka ovaj dukat bude znak da će predsjednik Dodik i u ovoj godini nastaviti takve aktivnosti", istakla je Bokićeva.