Predrag Spaić iz Trebinja, sin Mirjane i Miodraga, prvorođeno je dijete  u Republici Srpskoj u 2014. godini, a rođeno je u trebinjskoj Opštoj bolnici noćas tri minuta poslije ponoći.

prvorodjena beba trebinje

„Ovo je najljepši poklon za Novu godinu. Porod je protekao prirodnim putem zahvaljujući doktoru Koziću i njegovim saradnicima. Novu godinu smo dočekali zajedno“, rekla je ponosna majka.

Predrag ima i stariju sestru, a kako je gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević ranije najavio, u ime Administrativne službe grada Trebinja, zlatnik sa likom zaštitnika i svetitelja Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog je uručio Lazar Vučković, a novčani iznos od 500 KM biće naknadno dodijeljen.

Počev od 1. januara 2014. godine Uprava Grada Trebinja i gradonačelnik, u cilju podrške porodicama i unapređenju stope nataliteta, svakom novorođenom djetetu sa mjestom prebivališta u Trebinju dodijeliće novčana sredstva u iznosu od 500 KM. prvorodjena beba trebinje

Prema riječima doktora Branimira Kozića prvo novorođenče u Srpskoj teško je 4 kilograma i 250 grama i dug je 57 centimetara. Pored Predraga jutros se rodila još jedna beba dužine 58 centimetara. „Počela nam je Nova godina sa dugim bebama, a inače nas bije glas da su Hercegovci najvisočiji. Ovo je poruka da treba da bude beba i beba“, rekao je dr Kozić.

U toku 2013. godine rođena je 401 beba, od toga 214 djevojčica i 187 dječaka, što je za 43 bebe manje nego 2012. godine.

Takođe, zlatnik je prvorođenoj bebi u Republici Srpskoj, u ime predsjednika Milorada Dodika, uručila Biljana Bokić. prvorodjena beba trebinje