Slavilo se u novogodišnjoj noći u Herceg-Novom i Boki. Po tradiciji, najviše se noć između dvije godine provela u porodičnom krugu.

docek nove godine herceg novi

Dosta gostiju, ali i Novljana posebno mlađih, odlučio se za slavlja po restoranima i hotelima. Ipak najsvečanije u najluđoj noći je bilo na otvorenom na Škveru. Novu 2014. godinu pored novopodignutog spomenika kralju Tvrtku osnivaču grada, uz grupe "Valentino" i "Frajle", u dobrom raspoloženju i veseloj atmosferi, dočekalo je više hiljada Novljana i gostiju iz Crne Gore i regiona. Dosta je bilo ljudi i iz Trebinja, Gacka i Ljubinja, ali i iz Nikšića, Cetinja, Bara i  Beograda.

Glavni trenutak tačno u ponoć, dolazak Nove godine, najavio je veličanstveni vatromet koji je sa tvrđave Forte Mare osvijetlio zaliv. U  trenutku razmeđa stare i nove godine gostima i svim Novljanima predsjednik opštine Dejan Mandić je čestito Novu godinu. On je za TrebinjeLive kazao da je ovogodišnji doček najuspješniji otkada se organizuje u Herceg-Novom. „Mislim da ova fešta za Novu godinu ima dušu jer su bili ne samo mlađi ljudi, već i onih stariji, a to je  znak da smo svi došli da uživamo i da podržimo sve ovo što opština radi“, rekao je Mandić i podsjetio na infrastrukturne projekte koji su realizovani u prethodnoj godini u gradu pod Orjenom.

Što se saradnje sa Trebinjem tiče gradonačelnik Herceg-Novog  je naglasio da je sve na visokom nivou. „Mogu samo da kažem da mi Trebinje osjećamo kao naš bratski grad i nema potrebe da razgovaramo o bratimljenju. Prava braća se ne bratime, ništa ne pišu i ne potpisuju. Zato mislim da nam nikakvi akti i dokumenti nisu potrebni. Mi smo jedan narod, dobre komšije, podržavamo se i posjećujemo se“, naglasio je Mandić.

docek nove godine herceg novi

Veselo će biti i večeras na Škveru gdje će se za dobro raspoloženje postarati  „Crvena jabuka“ i „S.A.R.S“.

Iako je danas iznad Herceg-Novog oblačno meteorolozi kažu da neće biti kiše, a novski ugostitelji su spremni tako da su stvoreni svi uslovi da se i večeras nastavi novogodišnje slavlje na Škveru.

U porodilištu Opšte bolnice Meljine danas očekuju da se rodi jedna djevojčica koju će na svijet donijeti Kotoranka koja je pod budnim okom, danas dežurnog, dr Slobodana Noga. Sinoć se u Meljinama rodila jedna mala Hercegovka čija je mama iz Bijelog Polja, a otac iz Trebinja. Porođaj je, po riječima dr Slobodana Bulatovića, obavljen carskim rezom i bez problema je rođena zdrava djevojčica teška 3,80 kilograma. Dr Nogo, uz pozdrave svim čitaocima portala, kaže da to što je juče u Novome rođena jedna mala Trebinjka, a danas će i jedna Kotoranka, pokazuje koliko je porodilište u Meljinama na dobrom glasu i poželio još mnogo beba u ovoj godini.

Vjeruje se da rođenje djevojčica na početku godine donosi blagostanje i nagoviještava stabilnost. Neka tako i bude.

Iz Centra bezbjednosti hercegnovske opštine kažu da je sve proteklo bez incidenata, a bez većih intervencija prošlo je i osoblje hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Herceg-Novi.

Kada smo danas izašli na ulice jasno je da su radnici „Čistoće“ radili cijelo vrijeme i da za njih, kao i svake godine, nema praznika. Pomozimo im malom pažnjom, uz poštovanje komunalnog reda, da bismo mogli zajedno da se veselimo.
Sve službe u Herceg-Novom organizovale su dežurstva, a ne rade javna preduzeća i ustanove, banke, pošte i prodavnice. Od sutra poneko, uz skraćeno radno vrijeme a neko i uz puno, do 6. januara.