Načelnik Centra javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje Dragan Nosović rekao je da su za 10 mjeseci ove godine dokumentovana tri izvještaja protiv 11 lica za ratne zločine počinjene nad Srbima na području Mostara, Konjica i tadašnjeg Duvna.

cjb trebinje saopstenje

On je napomenuo da je nastavljen kontinuitet rada iz prethodnih godina kada je riječ o rasvjetljavanju slučajeva ratnih zločina.

"Ovakvi rezultati Centra djelimično su rezultat saradnje policije i građana, kao i saradnje sa ostalim bezbjednosnim agencijama na nivou BiH ili sa policijama u okruženju, koja je ove godine bila na izuzetno visokom nivou“, rekao je Nosović Srni.

On je ocijenio da je stanje bezbjednosti na području CJB Trebinje najbolje u poređenju sa proteklim godinama, naglašavajući da je smanjen broj svih krivičnih djela.

Nosović je kao primjer naveo da je broj razbojništava manji za oko 75 odsto u odnosu na prošlu godinu, kao i da je ukupna rasvijetljenost prijavljenih krivičnih djela iz oblasti opšteg kriminaliteta oko 92 odsto.

Što se tiče privrednog kriminaliteta, on kaže da je dokumentovano 21 krivično djelo protiv 32 lica, te da je ukupna materijalna šteta prouzrokovana ovim djelima višemilionska, a izvještajima su obuhvaćeni direktori, članovi upravnih odbora, državni službenici.

Nosović je rekao da je rasvijetljeno 15 krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga i da je Tužilaštvu BiH dostavljen izvještaj protiv 35 lica. On podsjeća da je ove godine zaplijenjeno oko 163 kilograma skanka, te 13,5 grama heroina.

Prema njegovim riječima, ove godine nije bilo evidentiranih narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, a stanje bezbjednosti saobraćaja je, prema svim parametrima, dobro.