Građani Trebinja će od naredne godine, prvi put, plaćati stambenu komunalnu naknadu čija će visina zavisiti od gradske zone, što predstavlja novi udar na budžet stanovništva, upozorio je potpredsjednik Gradskog odbora NDP-a Dragan Ukropina. srdjan bubalo dragan ukropinma ndp konferencija trebinje

On je podsjetio da je usvajanjem budžeta za 2014. godinu prije nekoliko dana usvojena i ova odluka na osnovu zakona o komunalnoj djelatnosti, navodeći da će vlasnik stana od 60 metara kvadatnih, u prvoj zoni, na godišnjem nivou plaćati 70 KM, odnosno da će uz prethodno povećanje poreza na imovinu ta cifra biti oko 150 KM.

Ukropina je danas novinarima u Trebinju rekao da gradska administracija već ove godine ima problema sa prikupljanjem poreza i, umjesto da se pozabavi tim problemomom, uvodi nove namete.

"NDP interesuje koga će gradska administracija da oporezuje, a ukoliko se ovakav trend nastavi, Trebinje, što se tiče poreza, može vrlo brzo da postane socijalna bomba", kaže Ukropina.

Odbornik NDP-a u Skupštini grada Srđan Bubalo ukazao je na neispunjavanje predizbornih obećanja aktuelne vlasti kada je riječ o penzionerima, napominjući da njihove interese ne štite kako bi trebalo ni predstavnici ove populacije u Skupštini.

"NDP je za pomoć socijalno ugroženim penzionerima predložio dva zaključka, ali ni jedan nije usvojen", kaže Bubalo i dodaje da za to nije glasao ni predstavnik penzionera u Skupštini grada.