Odbornik SNSD-a u Skupštini grada Trebinja Luka Petrović ocijenio je da se gradonačelnik Slavko Vučurević ponaša raskalašno, upozorivši da se, ukoliko ovako nastavi, za četiri godine neće moći vraćati krediti, grad će ostati bez imovine, a građani će na svojim budžetima znatno osjetiti teret njegovih nameta.

luka petrovic odbornik snsd trebinje

"SNSD je više puta upozoravao na greške gradonačelnika i upravo se sada potvrđuje da je njegovo osnovno pravilo podizanje kredita, prodaja imovine u vlasništvu opštine i povećavanje nameta građanima", istakao je Petrović, podsjetivši da je prvo došlo do znatnog povećanja poreza na nepokretnost, a nakon toga do povećanja komunalnih naplata.

Petrović kaže da je čudno zašto gradonačelnika njegovi saradnici ne upozore na te propuste, napominjući da nije za pohvalu da se budžet puni prodajom trebinjske imovine i kreditnim zaduženjem.

"Kako čuvati Republiku Srpsku i Hercegovinu, prodajom ili radnim mjestima. Hoćete li obezvrijediti dosadašnje žrtve? Nemate pravo na to", poručio je Petrović gradskoj vlasti.

On je upitao i kojim će se sredstvima dovoditi investitori kada sve bude rasprodato i kada rate kredita postanu enormne, ako to sada nije omogućeno budžetom od 23.950.000 KM.

"Nedopustivo je da je učešće bruto plata i naknada bude 48 odsto od tekućih rashoda, a da u ovo nisu ušle ni stručne usluge ni troškovi putovanja i smještaja, ni režijski materijal, tekuće održavanje, ali ni nepomenuti rashodi", dodao je Petrović.

On je ocijenio da Vučurević strahuje od poraza na sljedećim izborima i da mu je važno da napravi komunikaciju sa SNSD-om.

"Narod vidi da smo mi iz SNSD-a prave `radilice`, a možda ima i po neki `trut`. Međutim, jedno je sigurno, imamo samo jednu prirodnu `maticu` u Republici Srpskoj, a to je Milorad Dodik", rekao je Petrović, ističući da je svima poznat značaj matice u košnici.