Novljani i njihovi gosti „najluđu noć“ će dočekati na Škveru kod spomenika kralju Tvrtku, novom simbolu Herceg-Novog.  „Sve je spremno i frešta može početi“, poručuje Vladimir Mračević glavni koordinator za doček Nove godine u gradu pod Orjenom.

herceg novi

„Organizacioni poslovi su u završnoj fazi.U subotu je održan sastanak sa javnim preduzećima i posljednji dan se koristi za uljepšavanje mjesta. Održan je i sastanak sa svim ugostiteljima i trgovcima koji gravitiraju Škveru. Uskladili smo radno vrijeme, i svi će raditi u želji da budu u funkciji dočeka Nove godine“, ističe Mračević za TrebinjeLive i dodaje da je postavljanje bine počelo jutros, te da će za svaki svaki slučaj biti postavljen i agregat kako, zbog nestanka električne energije, ne bi došlo do prekida programa.

Takođe, pored odličnih pjevača, u prvim minutama 2014. godine biće upriličen vatromet. Herceg-Novi će ispratiti staru i dočekati novu uz grupu „Frajle“, „Valentino“ i „Sansi“, dok će 1. januara prisutne zabavljati „Crvena jabuka“.

„Svi naši pokazatelji govore da je veliko interesovanje gostiju ove godine za boravak u Herceg-Novom. Posebno je pun pogodak izbor Škvera i ugostitelji kažu da su u većem dijelu rasprodali svoje kapacitete. Prema onome sa čime raspolažemo stižu nam gosti iz regiona (Srbija, BiH), kao i iz Podgorice, a znatan broj je Rusa koji je odlučio da provede Novu godinu u Herceg-Novom“, rekao je Vladimir Mračević i pozvao goste iz Trebinja i ostalih mjesta Hercegovine, ako se već nisu odlučili gdje će za doček Nove godine i dan poslije, da posjete Herceg-Novi i njegov Škver, i da se dobro provedu i uživaju na obali mora u već prepoznatljivu Bokeljsku gostoprimivost.