Udruženje porodica sa problemom steriliteta "Bebe" iz Trebinja, uz pomoć "Krio sejv" /"Cruo Save"/, vodeće evropske i svjetske porodične banke matičnih ćelija, večeras je podijelilo 39 paketića za mališane iz tih porodica.

udruzenje bebe paketici

Predsjednik Udruženja Snežana Misita podsjetila je da je ovo Udruženje osnovano 25. marta 2010. godine, te da je u početku imalo četiri bračna para, dok danas okuplja 120 porodica.

"Otvorenim razgovorom porodica koje su prošle trnovit put i onih koji su riješili svoj životni problem razbili smo tabu temu i počeli da pričamo o sve većem problemu - sterilitetu", rekla je Misita i dodala da se 36 porodica iz ovog Udruženja sada može pohvaliti da su kroz međusobnu saradnju, kao i pomoć i intervencije stručnih ljudi, ostvarili potomstvo.

Misita je izrazila zahvalnost kompaniji "Krio sejv", koja je pomogla da se obezbijede novogodišnji paketići za mališane i što je prepoznala značaj Udruženja koje se godinama bori protiv steriliteta na prostoru Hercegovine.

Izvršni direktor za operativne poslove "Krio sejv" Mirela Mitrović izrazila je nadu da će sljedeće godine broj djece biti udvostručen, te istakla da ova kompanija provodi niz društveno-odgovornih projekata koji imaju za cilj povećanje svijesti o važnosti porodice i pohranjivanju matičnih ćelija.

"Krio sejv` je vodeća evropska i svjetska porodična banka matičnih ćelija u kojoj je do sada više od 4.000 porodica iz BiH pohranilo matične ćelije svoje djece", rekla je Mitrovićeva i dodala da je ovo najveća banka u Evropi sa više od 250.000 pohranjenih uzoraka.