Elektroprivreda Srpske – Najbolja godina po proizvodnji od osnivanja

Autor: Božo Morić Foto: TrebinjeLive
TREBINJELIVE 27. 12. 2013. - 14:59h

U zgradi „Elektroprivrede“ Republike Srpske u Trebinju danas je organizovan novogodišnji prijem za novinare i predstavnike medija.

novogodisnji prijem u elektroprivredi srpske

Tim povodom, direktorica ERS, Branislava Milekić, istakla je da je ova godina za ovo preduzeće najbolja od osnivanja, a tu činjenicu potkrijepljuje i podatak da je zaključno sa jučerašnjim danom proizvedeno 6.228 gigavat-časova električne energije. „Ovako velika proizvodnja pokazuje da su ulaganja koja su vršena prethodnih godina u revitalizaciju energetskih objekata sada u prilici i da daju rezultate“, rekla je Milekićka i dodala da je najbolji primjer uspješnog poslovanja Termoelektrana /TE/ „Gacko“ koja je nakon kapitalnog remonta 2012. godine, ove godine ostvarila proizvodnju od 1.746 gigavat-sati električne energije što je za postojeći kapacitet bilo nezamislilo i kada je bila potpuno nova.

I distributivna preduzeća u sistemu Elektroprivrede su odgovorila svom zadatku distribucije električne energije, snabdijevanja kupaca u Srpskoj. Posebno važno je istaći smanjenje distributivnih gubitaka koji su u ovoj godini za prvih jedanaest mjeseci, u odnosu na prvih jedanaest mjeseci u 2012. godini, smanjeni za 60 gigavat-časova, odnosno dva odsto. „Ovakvi distributivni gubici i rezultati u prozvodnji električne energije daju nam za pravo da vjerujemo da će ERS i ove godine ostvariti zavidan finansijski rezultat“, zaključila je Milekić uz čestitke zaposlenim radnicima u ERS za postignute rezultate.

TAGOVI:

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
11.000+
dnevnih
posjeta
350.000+
mjesečnih
čitanja
900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.400+
fejsbuk
sviđanja