U zgradi "Elektroprivrede" Republike Srpske u Trebinju danas je organizovan novogodišnji prijem za novinare i predstavnike medija.

novogodisnji prijem u elektroprivredi srpske

Tim povodom, direktorica ERS, Branislava Milekić, istakla je da je ova godina za ovo preduzeće najbolja od osnivanja, a tu činjenicu potkrijepljuje i podatak da je zaključno sa jučerašnjim danom proizvedeno 6.228 gigavat-časova električne energije. "Ovako velika proizvodnja pokazuje da su ulaganja koja su vršena prethodnih godina u revitalizaciju energetskih objekata sada u prilici i da daju rezultate", rekla je Milekićka i dodala da je najbolji primjer uspješnog poslovanja Termoelektrana /TE/ "Gacko" koja je nakon kapitalnog remonta 2012. godine, ove godine ostvarila proizvodnju od 1.746 gigavat-sati električne energije što je za postojeći kapacitet bilo nezamislilo i kada je bila potpuno nova.

I distributivna preduzeća u sistemu Elektroprivrede su odgovorila svom zadatku distribucije električne energije, snabdijevanja kupaca u Srpskoj. Posebno važno je istaći smanjenje distributivnih gubitaka koji su u ovoj godini za prvih jedanaest mjeseci, u odnosu na prvih jedanaest mjeseci u 2012. godini, smanjeni za 60 gigavat-časova, odnosno dva odsto. "Ovakvi distributivni gubici i rezultati u prozvodnji električne energije daju nam za pravo da vjerujemo da će ERS i ove godine ostvariti zavidan finansijski rezultat", zaključila je Milekić uz čestitke zaposlenim radnicima u ERS za postignute rezultate.