Pod sloganom “Granice između ruralnih područja susjednih zemalja postaju mostovi za promovisanje, razumijevanja i zajedničke aktivnosti u cilju boljeg života”, u Višegradu je otvorena kancelarija Stalne radne grupe za regionalni ruralni razvoj (SWG) za upravljanje projektima u prekograničnom regionu “Drina-Tara”.

drina tara

Ovaj region čini 14 opština i to po šest iz BiH i Srbije i dvije iz Crne Gore koje su periferno locirane u odnosu na privredne centre svojih država te su povezane prirodnom granicom koja ide dolinom rijeke Drine i planinom Tarom, i čine površinu od 7.110 metara kvadratnih na kojoj živi oko 410.500 stanovnika.

Ovu cjelinu iz Bosne i Hercegovine čine Višegrad, Goražde, Rudo, Srebrenica, Bratunac i Milići. Iz Crne Gore to su opštine Pljevlja i Bijelo Polje. Iz Srbije Užice, Bajina Bašta, Prijepolje, Priboj, Čajetina i Ljubovija.
Kancelariju za upravljanje projektima u prekograničnom regionu „Drina-Tara“, koja se nalazi u obnovljenoj zgradi policije u drevnom Andrićevom gradu, otvorio je načelnik opštine Višegrad, Slaviša Mišković.

Kancelarija je obezbijeđena od strane opštine Višegrad kao podrška EU programu vezanom za pripremu implementacije pristupa baziranog na razvoju teritorije (ABDA) u zemljama zapadnog Balkana čiji je implementator Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj (SWG) u jugoistočnoj Evropi.

Cilj otvaranja ove kancelarije je jačanje dalje komunikacije između zainteresovanih strana kao i realizacija budućih aktivnosti usmjerenih ka integralnom privrednom razvoju prekograničnog regiona „Drina-Tara“.

Na konferenciji za novinare koja je održana povodom otvaranja regionalne kancelarije SWG-a, Mišković je naglasio da se nada da će svi projekti koji budu predloženi preko ove kancelarije ugledati svjetlo dana i imati pozitivne efekte kako za region “Drina-Tara”, tako i za opštinu Višegrad.

Regionalni koordinator ovog projekta Predrag Marković je nabrojao 14 opština koje učestvuju u ovom projeku. Početak redovnih aktivnost je od 13. januara 2014. godine. On je, takođe, upoznao zainteresovane da je ovaj region jedan od četiri prekogranična regiona i, zajedno sa regionima "Drina-Sava", "Prespa" i "Šara", "Drina-Tara" u zapadnom Balkanu, je odabran od strane Skupštine Stalne radne grupe (SWG) u decembru 2011. godine.

Izrađena je osnovna studija i strateški okvir za svaki od odabranih regiona, i u isto vrijeme je definisana struktura lokalnih aktera koji su uključeni u ABDA proces, kao grupe zainteresovanih strana sastavljenih od predstavnika lokalnih vlasti, nevladinih organizacija (NVO) i privatnog sektora.

U martu 2013. godine, predsjednici 14 opština iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije, koje pripadaju projektu "Drina-Tara", potpisali su Memorandum o razumijevanju, kao dokaz volje i spremnosti na saradnju i zajedničke aktivnosti usmjerene ka socio-ekonomskom razvoju ovog prekograničnog regiona.

Do sada je više od 80 predstavnika iz 40 organizacija uzelo učešće na različitim sastancima, treninzima, radionicama i posjetama terenu u cilju daljeg razvoja participativng pristupa, kao i facilitiranja, animacije i konsolidacije strukture zainteresovanih strana za dalju implementaciju razvojnih projekata u okviru ABDA pristupa.

Kao rezultat zajedničke vizije i participativnog procesa planiranja zainteresovanih strana, uz saradnju sa lokalnim, regionalnim i EU ekspertima, izrađen je programski dokument za ekonomski razvoj prekograničnog regiona "Drina-Tara" i u okviru njega su definisane sljedeće mjere: Ulaganje u regionalni održivi turizam, poljoprivreda, mala i srednja preduzeća, fizička, poslovna i institucionalna infrastruktura, zatim predstavljanje zajedničkih regionalnih interesa, inicijative za unapređenje životne sredine, prenos znanja i razvoj vještina, istraživanje i inovacije.

U isto vrijeme, radne grupe zainteresovanih strana i potencijalni partneri "Drina-Tara" prekograničnog regiona su razvile tri projektne ideje.

U februaru 2014. godine, predstavnici grupe zainteresovanih strana će se sastati ponovo i dogovoriti oko kriterijuma i odabira pilot projekta koji će biti finansiran i implementiran u 2014. godini.