Predstavnici Hipo Alpe Adria banke donirali su danas u Nevesinju novogodišnje paketiće za 50 djece iz socijalno ugroženih porodica, korisnika usluga Centra za socijalni rad i Udruženja roditelja sa četvoro i više djece "Osmijeh više".

nevesinje

Direktor Odjeljenja marketinga i korporativnih komunikacija Hipo Alpe banke Petar Stefanović rekao je da je cilj banke da svoju politiku društveno-odgovornog djelovanja potvrdi i u malim lokalnim zajednicama koje su često van fokusa velikih donatora i medija.

Načelnik opštine Nevesinje Momčilo Šiljegović zahvalio je Hipo banci na kontinuiranoj podršci koju već cijelu deceniju pruža lokalnoj zajednici, između ostalog, kao glavni pokrovitelj tradicionalne manifestacije "Nevesinjska olimpijada".

"U svoje i u ime roditelja ove djece, iskreno zahvaljujem na iskazanoj pažnji i namjeri da se našim mališanima iz socijalno ugroženih porodica predstojeći praznici učine ljepšim i toplijim", rekao je Šiljegović.

Direktor Centra za socijalni rad Nevesinje Jadranka Vasiljević izrazila je zadovoljstvo što, kako je rekla, još postoji neko ko se sjeti onih kojima je pažnja potrebna.

Ona je naglasila da je ovoj djeci dovoljan i mali znak pažnje, s obzirom na to da dolaze iz porodica koje su u zaista nezavidnoj ekonomskoj situaciji.

Današnja svečanost podjele paketića održana je u zgradi opštine Nevesinje, gdje su predstavnici Hipo banke sa djecom i predstavnicima Centra za socijalni rad i Udruženja "Osmijeh više", okitili i novogodišnju jelku, saopšteno je iz Hipo banke.

Predstavnici Hipo banke su tokom ove sedmice obradovali mališane iz Edukacijsko-rehabilitacijskog centra "Duga" iz Novog Travnika, a u petak ista donacija biće uručena djeci iz Zavoda "Drin" u Fojnici.