Dobit HET-a premašila sedam miliona maraka

Izvor: SRNA Foto: Google.ba
TREBINJELIVE 25. 12. 2013. - 15:40h

„Hidroelektrane na Trebišnjici“ /HET/ ispunile su rebalansom predviđen godišnji plan proizvodnje električne energije od 1.388,65 gigavat-časova, a očekuje se i ostvarenje dobiti od 7.400.000 KM, rekao je direktor ovog preduzeća Marko Mitrović.

brana grancarevo

On je napomenuo da je prvobitno bila planirana proizvodnja 905,62 gigavat-časa električne energije, ali da je, zbog odgađanja revitalizacije agregata u Dubrovniku, rebalansom povećan plan koji je ispunjen 19. decembra.

„Ovo je za HET veoma uspješna poslovna godina u kojoj ćemo prebaciti i rebalansirani plan proizvodnje, a očekujemo i da ostvarimo planirane prihode od 73.500.000 KM“, rekao je Mitrović novinarima.

Direktor HET-a zahvalio je zaposlenima u ovom energetskom sistemu koji su doprinijeli da pogonska spremenost postrojenja bude stoodstotno zadovoljena i da proizvodni rezultati budu na zavidnom nivou.

Mitrović je podsjetio da je HET u ovoj godini planirao 16.600.000 KM investicija, dodajući da su ovo preduzeće i „Elektroprivreda Republike Srpske“ za Hidroelektranu /HE/ „Dabar“ izvršili dokapitalizaciju sa 11 miliona na 31 milion KM.

„Dio novca već je prebačen kako bi HE `Dabar` mogla da obavlja ugovorene poslove“, kaže Mitrović i dodaje da je pri kraju završetak kompenzacionog bazena, te da je ugovorena izgradnja kanala kroz Fatničko polje.

Mitrović ističe da će investiciona ulaganja u 2014. godini biti na nivou ovogodišnjih, te da će, između ostalog, biti nastavljeno uređenje šetališta uz obalu Trebišnjice, kao i realizacija drugih projekata značajnih za grad, ali da je u planu i izrada projektne dokumentacije koja bi pokazala da li je moguće da most koji je potopljen na goričkom jezeru bude dislociran sa tog mjesta.

U HET kažu da su i za iduću godinu spremni za dobre proizvodne rezultate kada je planirano da se proizvede 1.072 gigavat-časa.

TAGOVI:

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
8.500+
dnevnih
posjeta
265.000+
mjesečnih
čitanja
620.000+
mjesečnih
pregleda stranica
18.500+
fejsbuk
sviđanja