Zavod za zaštitu prirode Srbije obezbijediće primjerke bjeloglavog supa iz rezervata prirode "Uvac", kako bi se ova zaštićena vrsta vratila na nekadašnje stanište na području Trebinja u projektu "Reintrodukcija bjeloglavog supa u Popovo polje".

bjeloglavi supB

Tokom posjete delegacije Zavoda za zaštitu prirode Srbije danas Zavodu za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa Republike Srpske dogovoreno je da se primjerci obezbijede iz posebnog rezervata prirode.

Potvrđen je nastavak procedure proglašenja Rezervata biosfere "Drina", koji bi sa teritorije Srbije obuhvatao Nacionalni park "Taru", Park prirode "Mokru Goru" i Predio izuzetnih odlika "Zaovine", a na području Srpske Nacionalni park "Drinu" na teritoriji opštine Srebrenica, te dijelove opština Rogatica i Višegrad.

Radni sastanak predstavnika dvije institucije očekuje se u roku od 60 dana u Beogradu, saopšteno je iz Zavoda za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa.

Na sastanku je zaključeno i da treba treba potpisati novi Memorandum o saradnji između dva zavoda, kako bi se pospješila međusobna saradnja.