Učenici Gimnazije "Jovan Dučić" iz Trebinja danas su u prostorijama te obrazovne ustanove, obilježavajući kraj prvog polugodišta, priredili izložbu crteža, slika i fotografija.

gimnazija izlozba slika

Ideja je proistekla od učenika četvrtog razreda Nikole Karadeglića, a zajedno sa ostalim učenicima osmislio je i pripremio izložbu, a uprava škole je pružila neophodnu tehničku podršku. Izuzetan značaj samog događaja je i što su đaci svoj višak energije, koji sigurno imaju, usmjerili u stvari koje su vrlo korisne, te postali dobar primjer svim članovima kolektiva.

"Tradicija je da učenici pred kraj polugodišta i pred praznike pokažu svoj talenat. Ranije smo to radili kroz organizovanje nekih muzičkih događaja, a ove godine to je izložba likovnih radova. Predstavljeni su crteži, akvareli, ulje na platnu, fotografije", rekao je Dragoslav Banjak, direktor Gimnazije "Jovan Dučić" za TrebinjeLive i naglasio da mu je posebno drago što je izložba, pored učenika, privukla i građane Trebinja.

gimnazija izlozba slika

Izložbu su pratili prijatni akordi mladih muzičara-gimnazijalaca, uz zvuk gitare, sintisajzera i violine.
Inače, trebinjska Gimnazija ima blizu 400 učenika, i do sada je učestvovala u brojnim manifestacija i takmičenjima. Pri školi djeluje nekoliko sekcija, između ostalih, astronomska, dramska, literarna, a poseban značaj ima fizika koju učenici sa posebnom pažnjom i van redovne i dodatne nastave uče, te postižu zavidne rezultate iz tog predmeta. Nagrade i priznanja redovno dobijaju i iz drugih predmeta.