Učenici Muzičke škole Trebinje sinoć su u koncertnoj sali ove obrazovne ustanove održali koncert harmonike, na kome su se predstavili sa 12 kompozicija.

koncert harmonikasi trebinje

Profesor harmonike Dragan Bilbija potvrdio je Srni da su u programu učestvovala djeca od prvog do šestog razreda, koja su pokazala zavidno umjeće na ovom instrumentu i dodao da se ovakvi koncerti organizuju na kraju svakog polugodišta.

Direktor Muzičke škole Dušanka Babić podsjetila je da su učenici Osnovne i Srednje Muzičke škole u prošloj školskoj godini pokazali zavidne rezultate na republičkim i međunarodnim takmičenjima na odsjecima harmonike, gitare, violine i klavira, na kojima su osvojili brojne nagrade i priznanja.

"Prema postignutim rezultatima i u odnosu na broj učenika, Muzička škola u Trebinju se može svrstati u jednu od boljih u Republici Srpskoj", istakla je Babićeva i dodala da učenici pokazuju dobre rezultate na svim odsjecima.

Osnovnu školu pohađaju 222, a Srednju 35 učenika.

Završni koncert učenika Osnovne i Srednje muzičke škole najavljen je za 23. decembar u 19.00 časova u sali ove muzičko-obrazovne ustanove.