Javna ustanova za odgoj djece „Naša radost“ Trebinje danas je proslavila krsnu slavu, Svetog Nikolu.

krsna slava sveti nikola vrtic nasa radost trebinje

Bogat kulturno-zabavni program, koji su priredili djeca ove ustanove i njihovi vaspitači, uljepšao je Nikoljdan, a molitvu uz lomljenje slavskog kolača održao je otac Nikola Janković. On je u ime vladike Grigorija mališanima i svim radnicima ove ustanove čestitao slavu, te podsjetio na značaj ovog svetitelja.

Dječije igre nije nedostajalo. Uz ples i recitacije djeca su oduševila prisutne, među koji je bio i v.d. načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Grada Trebinja Zoran Milošević. „Sveti Nikola je, po narodnom vjerovanju, zaštitnik djece i mornara. Zaštitnik djece iz razloga što je svojim blagoslovom ozdravio dijete kojem je zapala riblja kost u grlo, a zaštitnik mornara iz razloga što je poput Isusa smirio uzburkano more. Isto tako sveti Nikola je volio ljude, što bi trebala da bude naša vrhovna vodilja i misao“, rekao je Milošević i dodao da Administrativna služba GradaTrebinja cijeni obrazovni i nadasve humani posao koji rade radnici ove stanove.
Program su priredile grupe iz vrtića u Policama. Prema riječima direktora ove ustanove, Mirjane Vujović, današnja slava i dječiji program su i podsjećanje na lijepu saradnju vrtića i Gradske uprave, te napomena da se treba ulagati u najmlađe jer se to višestruko vraća. „Uspješno smo priveli kraju i školsku i kalendarsku godinu. Fino napredujemo i ostvarili smo jedan lijep program i uspješno priveli kraju vaspitno-obrazovne zadatke“, rekla je Vujović i dodala da je vrtić proteklih dana dobio grant on UNICEF-a u iznosu od oko 25.000 KM gdje je sa 30 odsto učestvovao i Grad Trebinje. „To će nam pomoći da od januara krenemo u mnogo bolju i uspješniju godinu. Tim sredstvima obuhvaćana je besplatna mala škola za djecu koja ranije nisu bila obuhvaćena predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem“, dodala je Vujović i napomenula da je juče stigao novi namještaj  za jednu učionicu

Vrtić „Naša radost“ ima tri objekta, u Bregovima, Policama i Gorici, u koje ide oko 390 djece.

[gallery link="file" ids="28778,28777,28776,28773,28774,28775,28771,28770,28769"]