U čast Njegoša priređena predstava „Slovo o Njegošu“

Autor: Zdravko Šakotić Foto: Zdravko Šakotić
TREBINJELIVE 19. 12. 2013. - 12:15h

Odlazeća 2013. godina  je u znaku jubileja 200 godina od rođenja Petra Drugog Petrovića Njegoša.

predstava slovo o njegosu

Ovom velikom događaju,  izvođenjem predstave „Slovo o Njegošu“, dali su svoj doprinos i učenici osnovne škole Orjenski bataljon koji su, poslije premijere ovog komada 9. novembra na dan svoje škole  u Bijeloj, ovaj zanimljiv komad izveli su juče i u Herceg-Novom.

U Prepunoj dvorani „Park“ uživali su i učenici i odrasli. Najviše zasluga za ovu divnu pozorišnu predstavu  ima profesorica, inače poznata pjesnikinja iz Bijele, Vinka Perišić-Šarenac.

Sa pripremama predstave počelo se kod pravljenja godišnjeg plana za ovu školsku godinu, a u samom komadu učestvuju 53 učenika, uzrasta od 13 do 15 godina. To su učenici koji još i ne razumiju dovoljno ’Gorski Vijenac’ i Njegoša. Međutim, svi su se oni potrudili, dugim i iscrpnim radom, da ovaj projekat uspije. U ovome su učestvovali svi članovi naše škole posebno kolege Milun Đuđrevac i Danijela Roganović koji su rame uz rame sa mnom radili na ovom projektu. Tu su bili i ostali članovi naše škole iz  komisije za kulturnu djelatnost. Svi su oni  dali svoj doprinos“, kaže rukovodilac literarno-dramskog programa škole profesorica Vinka Perišić Šarenac i dodaje da je značajan doprinos i predstavnika KUD „Sloga“ koji su ustupili nošnju.

Predstava je je odlično primljena kako u školi od roditelja i učenika u Bijeloj, tako i u Herceg-Novom. „Poslije ovih prvih uspjeha ima nekih naznaka da ćemo biti pozvati na Cetinje, a planiramo da se pojavimo i na Dramskom dječijem festivalu u Baru. Upravo glumci koji su nosioci uloga u ovom dramskom kolažu su dobitnici nagrada u domenu literalnog stvaralaštva na takmičenju na literalnim konkursima u  Bijelom Polju ’Srcem pišem’. Kad imam takvu djecu nije mi teško da radim sa takvom ekipom“, zaključuje Vinka Perišić Šarenac.

predstava slovo o njegosu

Ulogu Petra Drugog Petrovića Njegoša iz mlađih dana igrao je Jovan Kovačević , dok je Njegoša u zrelijim godinama igrao Nemanja Vučetić.

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
11.000+
dnevnih
posjeta
350.000+
mjesečnih
čitanja
900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.400+
fejsbuk
sviđanja