Najbolja plivačica Republike Srpske i BiH i član Olimpa iz Banjaluke Ivana Ninković treću godinu zaredom kandidat je Plivačkog saveza Republike Srpske. za Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske.

ivana ninkovic pk olymp

Učestvovala je na Svjetskom prvenstvu u Barseloni za koje je isplivala A normu. Tamo je u disciplini 50 metara prsno zauzela 33. mjesto. Na Mediteranskim igrama u Mersinu bila je četvrta na 50 prsno, a istorijska medalja "izmakla" joj je za samo jednu stotinku.

- Nisam baš zadovoljna rezultatima iz Barselone, naročito u trci na 50 metara. Imala sam i jako tešku kvalifikacionu grupu, plivala sam sa svjetskom rekorderkom Julijom Efimovom, imala sam i malu tremu i to je uticalo da ne postignem željeni rezultat. Ipak, ove sezone sam postigla dobre rezultate, popravila sam vremena što i nisam očekivala za tako kratko vrijeme. Ostaće uvijek žal za medaljom sa Mediteranskih igara, jer je moj zaostatak bio neznatan, ali na kraju sam zadovoljna jer je i to veliki rezultat. Iduće sezone očekujem još bolje rezultate, jer uvijek nastojim da napredujem - kazala je Ninkovićeva.

Ona je protekle godine čak devet puta popravljala rekorde BiH. U disciplini 50 metara prsno rekorda je obarala dva puta i on sada iznosi 31,22 sekunde. Na duplo dužoj dionici tri puta (1:08,92 minute), a na 200 prsno čak četiri puta (2:36,31). Na domaćim i internacionalnim mitinzima osvojila je mnoštvo medalja i postigla je zapažene rezultate.

- Sve osvojene medalje mi svakako mnogo znače pogotovo što sam isplivala dobra vremena. Ostvareni rezultati će mi dobro doći na planu samopouzdanja. Takođe, skupila sam dosta iskustva na svim velikim takmičenjima što će mi značiti u daljoj karijeri - dodala je plivačica Olimpa.

Nagrade

Ivana Ninković prošle godine bila je najbolji sportista Republike Srpske, a godinu dana ranije bila je deveta.

- Mnogo su mi značile nagrade jer se isplatio sav trud koji sam uložila tokom čitave sezone i to je bilo neko priznanje i podstrek da još bolje radim i da dokažem da sam stvarno najbolja sportistkinja Republike Srpske i BiH - zaključila je Ivana.