Iza fudbalera Leotara ostala je nikad sušnija jesen jer je u 19 kola Premijer lige osvojeno svega devet bodova. S obzirom na to da klub nema upravu i na krizu u premijerligašu sa "Polica", dobro je da se klub uopšte takmiči.

leotar sarajevo

U sumornu jesen Leotara uklopio se i Ivan Marinković, koji je prošle sezoni bio standardan u timu.

- Ni tada situacija što se tiče stanja u klubu nije bila bolja, ali smo imali fenomenalan tim. Jova Radivojević, Aleksandar Vasiljević, Borko Novaković, Bora Filipović, Dejan Janković, a kasnije su došli Nikola Grubješić, Miloš Stojčev, Nenad Radić... Prema mnogim ocjenama igrali smo najljepši fudbal u ligi. Na sedam vezanih gostovanja nismo bili poraženi. Primanja su nam kasnila, a osim sportskog direktora Željka Radovića, niko nam se nije obraćao. Da je taj tim zadržan i da je tada klub stabilizovan, siguran sam da bismo sada bili među ekipama koje bi se borile za vrh tabele - priča Marinković.

Mnoge je iznenadio njegov povratak na početku ove sezone, kada je sa Nikolom Prebiračevićem odlučio da ostane pola godine.

- Iskren da budem, htio sam da nađem inostrani angažman, ali se sve izjalovilo i odlučio sam da ostanem u Leotaru. Smatrao sam da je to za mene najbolja sredina, gdje ću igrati i u jakoj konkurenciji moći da napredujem. Znali smo kakvo je stanje u klubu i odmah nam je rečeno da osim stana i hrane ne mogu ništa da nam obećaju. Ipak, ostali smo u nadi da će se nešto promijeniti, jer je ipak u pitanju Leotar, i nisam ni sanjao da ćemo sa stručnim štabom do kraja biti prepušteni sami sebi.

I Marinković se slaže da je iluzorno govoriti o rezultatima.

- Dobro je da Leotar uopšte uigra utakmice. I ovo što smo ostvarili je veliki uspjeh, s obzirom na opšte stanje. Svaki bod je zlata vrijedan, a to najbolje znamo mi koji smo ih osvajali, jer jedino mi znamo kako nam je bilo. Bilo je gostovanja na koja uopšte nismo znali hoćemo li ići. Mogao je neko da se pojavi i jednostavno nam kaže da više ne dolazimo. Teško je raditi u takvim uslovima, pa s pravom možemo reći da je to što smo ovih 19 kola priveli kraju veliki uspjeh. Neke stvari nisu bile čisto fudbalske. U nekoliko utakmica sudije su nas drastično oštetile... To je tako kada kola idu nizbrdo - zaključio je Marinković.

Volio bi da ostane

Marinković razmišlja o promjeni sredine.

- Najsrećniji bih bio da se stanje u Leotaru promijeni, ali, nažalost, nisam optimista. Najgore je što ne postoji niko kome je stalo da stanje bude drugačije. Lijepo mi je u Trebinju, grad je lijep. Tu sam već godinu i po, i već se osjećam kao domaći igrač. Međutim, sigurno je da ću potražiti sredinu u kojoj je stanje bolje - kazao je Marinković.