Pobjednici Republičkog kviz-takmičenja "Misli mine" su učenici Osnovne škole /OŠ/ "Sveti Sava" iz Rogatice, dok su drugo i treće mjesto osvojili učenici osnovnih škola "Sveti Sava" iz LJubinja i Kotor-Varoša.

pazi mine

Koordinator Programa za upozoravanje od mina u Crvenom krstu /CK/ Republike Srpske Snježana Kovač istakla je da je današnje takmičenje završna manifestacija u Nedjelji upozoravanja na opasnosti od mina koja se obilježava od 8. do 15. decembra.

Kovačeva je istakla da se danas takmičilo devet ekipa koje se pobijedile na školskim, opštinskim, gradskim i regionalnim takmičenjima.

"Kroz ova naša takmičenja prošlo je oko 7.000 osnovaca", istakla je ona i ocijenila da su djeca pokazala izuzetno znanje.

Kovačeva je rekla da je Crveni krst u ovoj nedjelji uručio i 65 paketa pomoći žrtvama mina koje su u stanju socijalne potrebe.

Član pobjedničke ekipe OŠ "Sveti Sava" iz Rogatice Saška Heleta istakla je da joj je bilo lijepo družiti se sa drugarima i naučiti mnogo korisnih stvari o tome kako se zaštititi od mina.

Učenica OŠ "Vuk Karadžić" iz Višegrada Jelena Jovanović istakla je da je tokom ovih takmičenja naučila osnovne pojmove o minama i kako se zaštititi od njih.