Mitar Mrdić, član Džudo kluba "Leotar" proglašen je za najboljeg sportistu Trebinja za 2013. godinu, dok je njegov klub proglašen za najuspješniji sportski kolektiv u Trebinju, saopšteno je večeras na tradicionalnoj manifestaciji "Izbor najboljeg sportiste Grada Trebinja".

izbor najboljeg sportiste grada trebinje za 2013 godinu

"Ovogodišnji rezultati su dosta dobri, iako sam imao problema sa povredom. Nisu kakve sam očekivao, ali povreda ramena omela me je u pripremama. Značajni rezultati u ovoj godini su treće mjesto na Balkanskom prvenstvu, treće mjesto na Evropskom kupu u Sarajevu i drugo mjesto na Evropskom kupu u Beogradu", rekao je najbolji sportista Trebinja za 2013. godinu.

Drugo mjesto, u kategoriji najboljih sportista, pripalo je Vanji Spaić, članici Atletskog kluba "Leotar", dok su treće mjesto podijelili Ana Čučković iz Plivačkog kluba "Leotar" i Vidak Aleksić iz Džiu-džicu kluba "Leotar".

U kategoriji najuspješnijih sportskih kolektiva, drugo mjesto pripalo je Košarkaškom klubu "Swisslion Leotar", a treće Ženskom rukometnom klubu "Leotar".

izbor najboljeg sportiste grada trebinje za 2013 godinu

Za najperspektivnijeg sportistu proglašen je Uroš Ninić, član Džudo kluba "Leotar". Ostali najperspektivniji sportisti za godinu na izmaku su: Mato Ratković iz Veslačkog društva "Trebišnjica", Isidora Šukić iz Ženskog košarkaškog kluba "Trebinje o3", Đorđe Ukropina iz Košarkaškog kluba "Leotar", Ana Popović iz Plivačkog kluba "Leotar", Saša Kralj iz Fudbalskog kluba "Leotar", Anastasija Golijanin iz Atletskog kluba "Leotar", Anđela Anđušić iz Plivačkog kluba "Leotar, Vasilije Gudelj iz Džiu-džicu kluba "Leotar", Nikola Kraljević iz Omladinskog košarkaškog kluba "Leotar" i Stefan Milinić iz Auto-moto karting kluba "Leotar".

izbor najboljeg sportiste grada trebinje za 2013 godinu

Takođe, posthumno je dodijeljeno priznanje Nemanji Mirdinji, mladom plivaču koji je tragično izgubio život. Priznanje je primila njegova sestra Nikolina.

izbor najboljeg sportiste grada trebinje za 2013 godinu

Dodjeljena su i četiri posebna priznanja koja je uručio Milenko Milenković. Priznanje za razvoj sporta pripalo je Zoranu Mucoviću, priznanje za doprinos u sportu dobio je Vasilj Kilibarda iz Kuglaškog kluba "Trebišnjica", priznanje za promociju sporta pripalo je Mijatu Gaćinoviću, dok je za cjelokupni razvoj i afirmaciju sporta nagrađen Petar Čolović, istaknuti sportski radnik i dugogodišnji profesor fizičkog vaspitanja.

Pozdravljajući prisutne sportiste, predstavnike javnog života i mnogobrojne goste, gradonačelnik Trebinja, Slavko Vučurević, je istakao da je Grad, uprkos brojnim problemima, uspio da finansira sport, te obećao da će tako biti i ubuduće.

izbor najboljeg sportiste trebinja slavko vucurevic gradonacelnik

Ovogodišnji žiri radio je u sastavu: Milan Kovač - predsjednik, Zdravko Komnenović, Božidar Stajičić, Ratomir Mijanović i Nebojša Kolak. U muzičkom dijelu večeri nastupile su Gordana Dobranić i Jana Čolović.

Izbor su organizovali Javna ustanova "Trebinjesport" i "Glas Trebinje".