U susret Novoj godini i božićnim praznicima česte su i brojne posjete mnogobrojnih donatora štićenicima dječijeg doma „Mladost“ u Bijeloj.

navijaci partizana u posjeti djeci doma mladost u bijeloj

Početak decembra, kada je dan „Otvorenih vrata“ počeo,  jedna takva posjeta bila je u znaku crno-bijele boje Boke, odnosno navijača Partizana. Njih deset mladića i jedna dama predstavljalo je navijačku  grupu  Partizana iz Kotora.

Vukašin i Saša Popović, Zoran Gligić, Goran Zvicer, Zoran Krivokapić, Slađana Dedović, Siniša Mihailović, Aleksandar Drndaš, Vanja Jocić, Savo Kaluđerović i Željko Jovanović donijeli su štićenicima svih uzrasta nekoliko torti, veću količinu sredstva za ličnu higijenu, podijelili  stotinu olovaka i svesaka i 30  šalova,  kao i  50 lopti  raznih veličina sa  Partizanovim crno-bijelim predznakom.

Veljko Popović, jedan od aktera akcije, kazao je da je ovo prva akcija „Grobara“ iz Kotora. „Mi smo  grupa navijača koja  voli omiljeni Partizan. Prvo što smo planirali jeste da u narednom periodu sprovedemo u našem gradu, Boki i Crnoj Gori akciju da se voli tim Partizana. A zatim da učinim neki humani gest. Prvi izbor je pao na štićenike i ove mališane u domu Mladost’ u Bijeloj kojima je svaka pažnja bitna jer je riječ o djeci koja odrastaju bez roditelja“, rekao je Popović i dodao da je akcija pored humanog karaktera imala za cilj i pokazivanje prave slike navijača o kojima je, kako kaže, stvorena negativna i pogrešna slika.

On dodaje da kao klub navijača u Kotoru još ne postoje, ali da će uskoru biti održana osnivačka Skupština. „Kao navijačka grupa postojimo već tri godine. Idemo na sve važnije Partizanove utakmice. Imamo odličnu saradnju sa navijačkim grupama iz Herceg Novog, Nikšića i Trebinja. Bili smo i kod njih u posjeti, a organizovaćemo i za sve ove prijatelje jedno druženje u Kotoru. Pozvaćemo navijače, naše prijatelje, ali i djecu iz doma i njihove vaspitače. Uslov za našu crno–bijelu žurku je da navijaju za Partizan“, kazao je za TrebinjeLive  Vukašin Popović.

„Uručili smo devetogodišnjem Elvisu Ajkuliću iz Tutina partizanov dres. Raširenih ruku primio nas je i 14-mjesečni Leonardo Salji sa Vrela podgoričkih, kao i mala Anastasija Radičević i drugi. Želimo da edukujemo navijače Partizana, a pokrenućemo i da Partizan gostuje u Kotoru i Herceg-Novom, i da sav novac od utakmica ide za djecu u domu u Bijeloj“, kazala je Slađana Dedović pozvavši sve ljude koji su u mogućnosti da pomognu ovoj djeci.
U ime osoblja doma, na posjeti i poklonim, zahvalio se vaspitač Vlado Delić.