Procedurom neposredne pogodbe Grad Trebinje potpisao je ugovor o prodaji zgrade Đačkog doma u vrijednosti od 1.064.000,00 KM.

nema zainteresovanih kupaca za djacki dom u trebinju

Zgrada je prodata iz četvrtog pokušaja, i to nakon tri neuspjele licitacije.

Sva zakonska procedura za prodaju zgrade je redovno sprovedena, a postignuta vrijednost prodatog objekta je viša od početne cijene procijenjene od strane poreske uprave. Zgradu Đačkog doma kupila je firma „Integra Inženjering“ iz Banja Luke.

Prema riječima gradonačelnika Trebinja, Slavka Vučurevića, vlasnik zgrade ima namjeru da u ovom objektu sagradi savremeni hotel koji će upotpuniti smještajni kapacitet u Trebinju, doprinijeti razvoju hotelijerstva i turizma, te omogućiti stvaranje određenog broja radnih mjesta u našem gradu.

Pored toga, kako je gradonačelnik dalje istakao, prodajom Đačkog doma u potpunosti će se sanirati deficit budžeta iz 2012. godine, što će po prvi put, nakon više godina, omogućiti da Grad Trebinje u narednu godinu uđe oslobođen dugovanja i bez budžetskog deficita.

S obzirom da zgrada Đačkog doma datira još iz perioda Austrougraske monarhije i da se nalazi pod zaštitom države, njen spoljašnji izgled neće umnogome odstupati od sadašnjeg.

Podsjećamo da je "Integra Inženjering" prije par dana kupilo i zgradu ortopedije "Rudo" za 542.500 KM.