Trojica pripadnika Oružanih snaga BiH u pijanom stanju napala su osoblje Hitne pomoći Trebinje.

Hitna pomoć

U CJB Trebinje navode da su u ponedjeljak oko 20.30 časova evidentirali narušavanje javnog reda i mira u Hitnoj pomoći i da će više informacija biti poznato nakon obrade slučaja.

Prema informacijama do kojih je došao Press RS, trojica pripadnika OS BiH, iz Trebinja, Bileće i Nevesinja, u ponedjeljak su konzumirali alkohol na benzinskoj pumpi na izlazu iz Trebinja, a kada je jednom od njih pozlilo, pozvali su Hitnu pomoć.

Prema riječima svjedoka, pijani vojnici su, po dolasku ekipe Hitne pomoći na pumpu, počeli da vrijeđaju medicinsko osoblje koje je došlo da interveniše, a potom su sa izgredima nastavili i u Domu zdravlja, gdje su se čak nagurivali sa medicinarima.

- Sva tri vojnika bila su vidno pijana, a samo iz njima poznatih razloga počeli su da vrijeđaju dežurnog ljekara i njegove pomoćnike. Bilo je i fizičkog kontakta, vojnici su se nagurivali sa medicinskim osobljem, ali, na sreću, nije došlo do većeg incidenta - rekao je jedan od svedoka iz DZ Trebinje, koji nije želeo da mu objavimo identitet.

Više informacija pokušali smo da dobijemo od dežurnog ljekara Hitne pomoći, ali nam je tamo rečeno da će Dom zdravlja Trebinje izdati zvanično saopštenje zbog učestalih napada na njihovo osoblje.

- Dežurni ljekari i medicinsko osoblje često su na meti napada raznih lica u noćnim časovima, da li se radi o osobama koje su pod dejstvom alkohola, droge, ili u afektu. Nažalost, trebinjska Hitna pomoć je jedina koja nema obezbjeđenje, niti video-nadzor. Da stvar bude gora, već nekoliko godina nemamo ni načelnika Hitne pomoći koji bi rješavao sve probleme sa kojim se suočavamo. Menadžment Doma zdravlja konačno treba da nešto preduzme, inače bi posljedice mogle da budu katastrofalne - naveli su u trebinjskoj Hitnoj pomoći, dodajući da svaka njihova intervencija poslije 24 časa nosi veliki rizik.