Proteklog vikenda članovi PD “Vučji zub” trasirali su novu šetačku stazu na području grada Trebinja.

kamene oci trebinje

Povodom Međunarodnog dana planina koji se obilježava 11. decembra, planirano je već narednog vikenda ovu stazu markirati, a do kraja mjeseca i urediti. Iako trebinjski planinari dan planina obilježavaju svakog vikenda tokom cijele godine, aktivnostima na uređenju, markiranju i održavanju staza na planinama Orjen, Bjelasnica i Leotar ove godine za javnost su spremili par rečenica o još jednoj novoj stazi.

"S obzirom na sve veći broj naših sugrađana koji izražavaju želju da se vrate prirodi, našim planinama Orjenu, Bjelasnici i Leotaru, ova staza idealna je za pripremu koju boravak u planini zahtjeva. To će biti druga markirana staza ove godine koja je namjenjena za tzv. šetačke ture. Pored staze “oko Pogače” (Leotar) nova staza je izuzetno interesantna s obzirom na to da nas vodi do nesvakidašnjeg i intrigatnog fenomena 'Kamene oči' (Kučino brdo). Ujedno će biti osma urećena i markirana staza u neposrednoj blizinu grada. Ukupna dužina staze iznosi oko 7 kilometara, a polazi kod Geljevog mosta. Staza dijelom prolazi kroz borovu šumu i 'kamenim policama' vodi do pomenutog mjesta, sa jedinstvenim pogledom na cjelokupnu panoramu Trebinja", kažu u PD "Vučji zub" Trebinje.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana planina iskoristili su priliku da apeluju na naše sugrađane da samo ukoliko mi danas čuvamo svaki bor, stogodišnju muniku i bukvu na Orjenu, ako ponesemo bačenu plastičnu flašu sa Strača ili Leotara, priroda će nam već sutra uzvratiti istom mjerom.