Vlada RS priprema sređivanje stanja u više javnih preduzeća, smjenjivanje uprava i dovođenje novih struktura, najavila je Željka Cvijanović, predsjednik Vlade RS u intervjuu za banjalučke "Nezavisne novine".

zeljka cvijanovic o smjeni direktora u rs

"Nastavljamo analizu rada javnih preduzeća. Pripremljena je analiza za nekoliko preduzeća u kojima smo identifikovali neke slabosti. Postavićemo nove ljude i od njih ćemo tražiti da pokažu punu odgovornost i insistiraćemo da rade na način kako smo sada uspostavili praksu sa "Šumama", gdje smo ciljano postavili efekte do kojih smo došli. Sad idemo dalje. Javnost od nas očekuje - a mi smo svjesni da se to mora uraditi - više reda u javnim preduzećima i u smislu odgovornosti i ponašanja i efekata. To su resursi koji moraju da budu profitabilni. Dakle, biće i raščišćavanja i smjenjivanja i dovođenja novih struktura i novih zahtjeva i planova koje ćemo im postaviti za sljedeću godinu", rekla je Cvijanovićeva za "Nezavisne".

Govoreći o Ekonomskoj politici za 2013. godinu, premijerka je kazala da mjere Ekonomske politike treba da radnicima pruže sigurnost i otvaranje novih radnih mjesta, a da preduzećima olakšaju da izvršavaju svoje obaveze.

Cvijanovićeva je, odgovarajući na pitanje novinara "Nezavisnih novina" o akciji "Loto", istakla je da gdje god postoje indicije da nešto nije u skladu sa zakonom, ili da postoji bilo kakva devijacija, nadležni treba da reaguju i da ispitaju i da na kraju dobijemo epilog da je svako kažnjen ko je kriv.