Proteklog vikenda plivači PK „Leotar“ učestvovali su na „3. HEAD TALENT-CUP 2013“ u Minhenu. plivaci leotara minhen

Na ovome prestižnom međunarodnom takmičenju u Njemačkoj učestvovalo je 216 takmičara iz 17 klubova iz Njemačke, Švajcarske i Bosne i Hercegovine.

PK „Leotar“ na ovome takmičenju učestvovao je sa 6 takmičara, Ana Čučković, Anastasija Vlatković, Balša Šarenac, Ana Popović, Helena Lakić, Anastasija Radmilović.

Plivači Leotara i u dalekom Minhenu potvrdili su svoj neosporan talenat osvojivši 14 medalja od toga 9 zlatnih, 3 srebrne i 2 bronzane medalje.

Najmlađa takmičarka PK „Leotar“ na ovome takmičenju Helena Lakić osvojila je 4 medalje od čega 3 zlatne medalje na 25m slobodno, 25m delfin i 25m leđa, dok je na 25m leđnim stilom osvojila bronzanu medalju. Ana Čučković osvojila je 2 zlatne medalje na 100m prsno i 100m slobodo, Balša Šarenac osvojio je 2 zlatne medalje na 50m slobodno i 50m prsno, Anastasija Vlatković osvojila je zlatnu medalju na 50m slobodno dok je bronzanom medaljom okitila na 50m delfin stilom. Ana Popović se okitila sa 3 medalje, zlanu medalju je osvojila na 50m prsno a 2 srebrne na 50m slobodno i 50m delfin stilom, dok je Anastasija Radmilović osvojila  srebrnu medalju na 50m slobodnim stilom i bronzu na 50m delfin.

U ekipnoj konkurenciji PK „Leotar“ je osvojio pehar za najuspješniju ekipu.

Plivači Leotara su svoj sedmodnevni boravak u Minhenu, pored učešća na takmičenju na kojem su postigli odlične rezultate, iskoristili da svakodnevno treniraju na Olimpijskom bazenu i Schwimmhalle bazenu u Minhenu.

Za vrijeme boravka u Minhenu članovi PK „Leotar“ imali su čast da se upoznaju i prime blagoslov od Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Irineja. plivaci leotara minhen

"Prezadovoljni smo kako su naši plivači trenirali i otplivali svoje trke na ovome prestižnom takmičenju u Minhenu. Ovi rezultati iz Minhena nam pokazuju da se naši plivači mogu ravnopravno nositi na takmičenjima i u Njemačkoj, i da se nalazimo na pravom putu u pripremama za republičko i državna prvenstva u malim bazenima koja se održavaju u martu 2014. godine", ističe Veljko Piljević, trener PK "Leotar".