Javno preduzeće “Nikola Tesla” nije uplatilo 351.000 maraka, koliko su prije dvadesetak dana ponudili za Pogon zavjesa koji je djelovao u okviru bilećkog Tekstilnog kombinata  „Bilećanka“ koji je u stečaju, a rok za uplatu im je istekao juče (ponedjeljak).

Bilecanka Bileca pogon zavjesa licitacija

Lazar Đurđević, stečajni upravnik „Bilećanke“, kaže da, na osnovu odluke Skupštine povjerilaca koja je donesena na posljednjem zasjedanju, pogon sada ide na licitaciju.

„S obzirom da u predviđenom roku nisu uplaćena sredstva tokom ove sedmice će se pristupiti javnom oglašavanju i prodaji putem javnog nadmetanja“, kaže Đurđević.

On objašnjava da na licitaciju idu posebno mašine, a posebno objekat, pa će početna cijena objekta biti oko 310.000 maraka, što je manje od njegove procijenjene vrijednosti, ali će se krenuti sa ovom sumom jer je on i ranije bio u ponudi.

Đurđević dalje dodaje da će početna cijena za mašine biti oko 580.000 maraka.

Nakon javnog oglašavanja je potrebno sačekati još najmanje trideset dana da se zainteresovani jave na oglas o prodaji mašina, dok se za mašine kupoprodaja može okončati i ranije.

Ukoliko prodaja uspije, Pogon zavjesa bi bio posljednji koji se u “Bilećanki” može unovčiti, a preostalo je samo šest trafo stanica i poslovni prostori u inostranstvu koji će se rješavati na međunarodnim relacijama, tako da ovaj, i do sada najduži stečaj u istočnoj Hercegovini, još nije priveden kraju...