Odbornik SNSD-a u Skupštini grada Trebinja Blagoje Šupić održao je predizborno obećanje, odrekavši se cjelokupnog četvorogodišnjeg odborničkog dodatka od 24.000 KM u humanitarne svrhe.

blagoje supic

Šupić je Srni potvrdio da je, nakon što je početkom decembra otplatio kredit, koji je podigao u visini jednogodišnje naknade i odmah uplatio za liječenje dječaka Miljana Šapurića, sve ostale odborničke dodatke usmjerio Fondaciji "Sveti Vukašin".

On kaže da se nijednog trenutka nije pokolebao da ispuni dato obećanje da će sve odborničke mjesečne dodatke u visini od 497,25 KM dati u humanitarne svrhe.

"Prvi dio obećanja ispunio sam čim sam izabran za odbornika. Zbog hitnosti liječenja sugrađanina, dječaka Miljana Šapurića podigao sam kredit kod Hipo banke u visini godišnje odborničke naknade i sredstva uplatio za njegovo liječenje", ističe Šupić.

On kaže da je ispunio i drugi dio datog obećanja, obavijestivši nadležne u gradskoj administraciji da sve buduće uplate odborničkog dodatka budu usmjerene Fondaciji "Sveti Vukašin".

"Veoma mi je drago što sam pomogao liječenje dječaka Miljana. Nema ljepšeg osjećaja od spoznaje da ste svojim činjenjem doprinijeli da se spasi jedan mladi život. Uvijek mi srce zaigra kada se prisjetim poruke koju mi je tada iz Padove uputio Miljan, koja je završavala riječima `od Boga ti zdravlje i napredak u svemu`", priča Šupić.

On se nada da će buduće uplate Fondaciji "Sveti Vukašin", bar malo, doprinijeti povećanju nataliteta u Hercegovini.

Ovim gestom Šupić je ponovo potvrdio svoju humanost na djelu, što je jedinstven primjer političara na području Hercegovine, a ovu informaciju novinari su saznali, iako on nije želio da je plasira u javnost.

Građani Trebinja se nadaju da će i ostali političari početi da slijede njegov primjer i poštuju datu riječ.

Fondacija "Sveti Vukašin" više od dvije godine materijalno pomaže majkama sa troje i više djece, ali i roditeljima koji se liječe od steriliteta na području Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske, kao i opštine Kalinovik.

U posljednje vrijeme susreće sa nedovoljnim prilivom sredstava od donatora, zbog čega je prinuđena da rad fokusira na najugroženija područja Eparhije.

Fondacija je osnovana 19. avgusta 2011. godine na inicijativu
NJegovog preosveštenstva vladike Grigorija i Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske, opština istočne Hercegovine i Kalinovika.