Predstava "Plan B" Hercegnovskog pozorišta pobjednik je 18. Međunarodnog festivala malih scena i monodrame Istočno Sarajevo, koji je završen sinoć proglašenjem pobjednika i revijom narodnih nošnji.

predstava plan b pozoriste iz herceg novog

"Ovu predstavu odlikuje izuzetan sklad kolektivne igre i izuzetno glumačko umijeće pretočenO u scensku hrabrost i odvažnost potpunih posvećenika boginje Talije", rekao je predsjednik stručnog žirija, teatrolog iz Banjaluke Luka Kecman.

Nagrade za najbolju glumicu u glumca na festivalu dodijeljene su članovima ovog teatra Juliji Milačić za ulogu Žane i Dušanu Kovačeviću za ulogu Genija u pobjedničkoj predstavi "Plan B".

Stručni žiri u sastavu: profesori Luka Kecman i Milanka Babić i književnik Jovanka Stojčinović-Nikolić za najbolju monodramu proglasili su "Naše dane“ u izvođenju Radoslava Milenkovića, člana "Proces teatra" iz Beograda, dok je specijalna nagrada za tekst pripala Mariju Ćulumu za predstavu "Žiranti“, koju su izveli glumci Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Tokom trajanja jedne od najstarijih dramskih festivalskih manifestacija u Republici Srpskoj, od 3. do 7. decembra, publici u Istočnom Sarajevu ponuđeno je pet predstava i četiri monodrame.

Odigrane su monodrame "Naši dani" u izvođenju Radoslava Milenkovića, "Zoran Radmilović" Ivana Tomaševića, kao i monodrame Jovane Đorić "Ja kao gola" i Jovice Jašina "Franše d`epere na južnom bulevaru".

"FaVi tetar“ iz Beograda izveo je predstavu "Divan dan“, Narodno pozorište Republike Srpske predstavu "Žiranti", Balkan novi pokret i Pozorište na Terazijama "Čaj od jasmina", Narodno pozorište Leskovac "Polovnjače" i Hercegnovsko pozorište predstavu "Plan B".