Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović rekla je da je zamjerila gradonačelniku Trebinja Slavku Vučureviću na političkom govoru koji je održao prilikom otvaranja sportske dvorane za potrebe učenika ovdašnje Osnovne škole "Jova Jovanović Zmaj", konstatujući da za takve priče nije bilo ni mjesto ni vrijeme.

nada tesanovic

"Ovo predizborno vrijeme u ljudima izaziva taj poriv i onda smo daleko oštriji na riječima. Ja nisam taj tip, ali zamjeram gradonačelniku na političkom govoru, jer otvaranje jednog ovakvog objekta nije mjesto za politička prepucavanja", istakla je Tešanovićeva.

Ona je navela da je upoznata sa oštrom retorikom iz Trebinja koja se odnosi na različite stavove PDP-a i SNSD-a, ali da to ovu situaciju ne opravdava.

"Vučurević je gradonačelnik Trebinja i smatram da treba da govori u ime građana", dodala je Tešanovićeva, koja je potpredsjednik SNSD-a.

Prilikom otvaranja fiskulturne dvorane koju je Osnovna škola "Jova Jovanović Zmaj" dobila nakon trideset godina zahvaljujući Vladi Republike Srpske koja je izdvojila 535.000 KM, dok je grad Trebinje učestvovao sa 15.000 za završne radove, Vučurević, je između ostalog rekao da je ovaj objekat "nešto malo što Vlada Republike Srpske vraća Trebinju i Hercegovini u odnosu na ono što joj uzima kroz energetski sektor".

"Znam da će mi ministri zamjeriti, jer nismo na istoj liniji, ali moram ja da govorim svojim, a Vlada svojim jezikom", rekao je Vučurević.

Otvaranju dvorane prisustvovao je i ministar prosvjete i kulture u Vladi Republike Srpske Goran Mutabdžija.