Gradski odbor SDS-a Trebinje: Ogorčenje i protest zbog hapšenja Duke i Vujovića

Saopštenje
TREBINJELIVE 06. 12. 2013. - 12:12h

Povodom hapšenja građana Trebinja i Bileće, zbog zločina protiv nesrpskog stanovništva, koje su, kao pripadnici policije navodno počinili u proteklom ratu, Gradski odbor SDS Trebinje izražava ogorčenje, negodovanje i protest.

glavni odbor sds-a zasijedao u trebinju

„Opšte je poznato da u istočnoj Hercegovini nije bilo pogroma, masovnih ubistava i deportacija stanovništva. Nije bilo ni logora, ni egzekucija zarobljenih civila niti vojnika. Ratni požar nismo potpirili, ali ga nismo mogli ni izbjeći. Ako se uopšte može govoriti o poštovanju pravila ratovanja, u međunacionalnom sukobu kakav je vođen od ’92. do ’95. godine, onda je sigurno da su ta pravila, u najvećoj mogućoj mjeri, poštovana upravo u istočnoj Hercegovini. Vojska i Policija Repulike Srpske mogu biti ponosni zbog časnog i korektnog ponašanja ogromnog broja svojih pripadnika na području Trebinja i Bileće u tom teškom vremenu“, ističu u trebinjskom odboru.

Zbog navedenih činjenica postavljaju i pitanja, Kakva se poruka, i kome, šalje spektakularnim noćnim hapšenjima ljudi koji su u svako doba dana bili dostupni bilo kakvim istražnim organima? I to 20 godina nakon rata!, Do kada će se ignorisati zločini počinjeni nad srpskim narodom i da li se na ovaj način skreće pažnja sa strašnih zločina počinjenih nad sarajevskim Srbima u Buća Potoku, Kazanima, Čemernu kod Ilijaša i širom Bosne i Hercegovine?

Ne želeći da prejudiciramo konačne odluke u ovim pojedinačnim slučajevima protiv naših sugrađana moramo se, po ko zna koji put, zapitati šta je sa procesuiranjem zločina u Lori, Dretelju, Čelebiću, Bradini…gdje su u logorima masovno stradali, prije svega srpski civili, ali i zarobljeni srpski vojnici iz Hercegovine?

U trebinjskom SDS-u se pitaju i da li republička vlast može bilo šta promijeniti u pravcu izbalansiranog i pravednog postupanja istražnih i pravosudnih organa u procesuiranju svih ratnih zločina počinjenih u Bosni i Hercegovini? Ili će sve ostati na jalovom, praznom strukturalnom dijalogu o potrebi restruktuiranja tužilaštva i sudova?

TAGOVI:

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
11.000+
dnevnih
posjeta
350.000+
mjesečnih
čitanja
900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.400+
fejsbuk
sviđanja