Proslava praznika Vavedenja Presvete Bogorodice i slave manastira Dobrićevo počela je večernjim bogosluženjem koje su predvodili otac Milenko Spremo i sveštenici Eparhije zahzumsko-hercegovačke i primorske, uz prisustvo igumana tvrdoškog Save, igumanije Tekle, igumanije Pavle i sestara Petropavlovog manastira i vjernog naroda.

vavedenje presvete bogorodice manastir dobricevo

Na dan praznika Svetu arhijerejsku liturgiju služio je Episkop ZHiP g. Grigorije uz sasluženje igumana tvrdoškog Save, sveštenika; Nikole Jankovića, Mladena Žulovića, Miroslava Ratkovića i Nebojše Kolović, te đakona Vladimira Vukanovića.

Molitvenom slavlju prisustvovao je veliki broj vjernih koji su došli iz obližnjih krajeva da zajedno proslave slavu ove velike svetinje.

Nakon pričešća sabranih i ophoda oko hrama pristupilo se lomljenju slavskog kolača i osvećenju slavskog žita. Vladika Grigorije je tom prilikom nazdravljajući čestitao svima slavu, a naročito igumaniji ove svete obitelji mati Tekli. U nastavku se pristupilo trpezi ljubavi koja je bila pripremljena u manastirskoj trpezariji.

Svečano i u Zavali

vavedenje presvete bogorodice manastir zavala

Takođe juče, u manastru Zavala je proslavljena Hramovna slava – Vavedenje Presvete Bogorodice. Svetu liturgiju (u kojoj su uzeli učešća mnogobrojni vjernici Popovog polja, Trebinja i čitave Eparhije), služili su iguman manastira Zavala Vasilije i sveštenici Eparhije ZHiP. Nakon Liturgije i rezanja slavskog kolača u porti manastira, za sve prisutne postavljena je trpeza ljubavi.