Gradnja fiskulturne dvorane u Osnovnoj školi "Jovan Jovanović - Zmaj" u Trebinju završena je, čime će ova obrazovna ustanova, nakon trideset godina postojanja, dobiti odgovarajući objekat za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja, potvrdio je Srni direktor škole Darko Jegdić.

osnovna skola jova jovanovic zmaj trebinje

Jegdić je podsjetio da je za gradnju dvorane Vlada Republike Srpske izdvojila 535.000 KM, dok je za završne radove grad Trebinje pomogao sa 15.000 KM, tako da nedostaje još oko 50.000 maraka za nabaku potrebnih sportskih rekvizita.

Ovo je jedina škola u Republici Srpskoj koja nije imala fiskulturnu dvoranu, a sa 1.135 učenika važi za najbrojniju obrazovnu ustanovu u Hercegovini. Izvođenje nastave fizičkog vaspitanja decenijama je bilo jedno od glavnih problema.

"Ova škola sa tridesetogodišnjim stažom zaslužila je ovako moderan objekat, što će svakako doprinijeti kvalitetnijoj nastavi", rekao je Jegdić, ističući da je škola poznata po brojnim osvojenim nagradama i priznanjima za zavidno pokazano znanje učenika na takmičenjima iz nastavnih predmeta i prema kreativnim idejama.

Prema njegovim riječima, sa prosječnom ocjenom uspjeha učenika od 4,44 škola je u prethodnoj školskoj godini bila među najboljim u Republici Srpskoj.

Da bi podsjetili na razvojni put ove obrazovne ustanove, u petak, 6. decembra, bogatim programom u novoizgrađenoj dvorani biće obilježeno 30 godina postojanja i rada škole u naselju Bregovi.

Istog dana u prostorijama škole od 17.00 do 18.30 časova biće organizovano donatorsko veče "Pomozimo našoj djeci, opremimo njihovu salu", a cilj je da se prikupi dio novčanih sredstava za opremanje fiskulturne sale.

Rukovodstvo škole se nada da će se pozivu odazvati privrednici, predstavnici javnog i političkog života Trebinja i da će doprinijeti da djeca u što skorije vrijeme u potpunosti mogu da koriste objekat.